Recept Rychlé hovězí nudličky tak trochu na způsob kaťáku :-)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící sójové omáčky, tenkými plátky česneku, olivového oleje a scezenými kousky naložených žampionů. Necháme uležet přes noc.

Druhý den rozpálíme suchou pánev, vložíme naloženou směs a zprudka opékáme ze všech stran. Mezitím nakrájíme cibuli na tenké proužky, okurky na slabá kolečka a otevřeme rajský protlak.
Když je maso měkké a ze všech stran opečené, přidáme cibuli, okurky a protlak, vše dobře promícháme, ztlumíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme cibuli zkřehnout - pouze dokřupava.
V případě potřeby během úpravy podlijeme trochou vody.
Kdo má rád, přidá si feferonku nebo chilli omáčku.

Zdroj: Naše dnešní večeře prokombinovaná dle požadavků „zdravého vaření“, toho času aktuálního…:-)

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.02.08 vloženo
  • 5563x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • 4 stroužky česneku
  • cca 200 g sterilovaných žampionů
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 1 malý rajský protlak (asi 3 lžíce)

Doporučená příloha

  • knackebrot, celozrnný chléb nebo jen zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlé hovězí nudličky tak trochu na způsob kaťáku :-)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hovězí nudličky tak trochu na způsob kaťáku :-)

Omlouvám se - to je takový nespisovný výraz pro pokrm zvaný „Katův šleh“ (vepřové maso, cibule, kapie, kyselé okurky, kečup a feferonky). Dříve ho mívali téměř v každé restauraci. B.

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé hovězí nudličky tak trochu na způsob kaťáku :-)

Prosím, já nevím co je -kaťák. Kaťan to vím, ale kaťák ?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz