Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící sójové omáčky, tenkými plátky česneku, olivového oleje a scezenými kousky naložených žampionů. Necháme uležet přes noc. Druhý den rozpálíme suchou pánev, vložíme naloženou směs a zprudka opékáme ze všech stran. Mezitím nakrájíme cibuli na tenké proužky, okurky na slabá kolečka a otevřeme rajský protlak. Když je maso měkké a ze všech stran opečené, přidáme cibuli, okurky a protlak, vše dobře promícháme, ztlumíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme cibuli zkřehnout - pouze dokřupava. V případě potřeby během úpravy podlijeme trochou vody. Kdo má rád, přidá si feferonku nebo chilli omáčku. Zdroj: Naše dnešní večeře prokombinovaná dle požadavků "zdravého vaření", toho času aktuálního...:-)
Recept je z kategorií: Minutky
knackebrot, celozrnný chléb nebo jen zelený salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlé hovězí nudličky tak trochu na způsob kaťáku :-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se - to je takový nespisovný výraz pro pokrm zvaný „Katův šleh“ (vepřové maso, cibule, kapie, kyselé okurky, kečup a feferonky). Dříve ho mívali téměř v každé restauraci. B.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím, já nevím co je -kaťák. Kaťan to vím, ale kaťák ?