Recept Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na moment vhodit cibulky do vařící vody, což pomůže sloupnout jejich slupky. Rozpustit máslo na pánvi, přidat houby a cibulky a smažit je asi 5 minut. přidat tymián, bobkové listy, víno a ochucení a pomalinku 5 minut nechat dusi. Opatrně tam vložit rybu, přelít ji vínem. Přikrýt a dusit asi 6 minut. Ryba je hotová, když střední kost lze snadno vytáhnout. Vyjmout rybu pomocí děrované naběračky a položit ji na talíře. Vyjmout houby a cibulky a rozložit je kolem ryby. Odstavit pánev, vyjmout tymián a bobkové listy. Zamíchat tam Arowroot, přidat petrželku, podusit a zalít tím rybu.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 3815x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400 jarních cibulek, nebo nakládacích cibulek
  • 50 g másla
  • 300 g bílých hub, nebo cremini
  • 2 bobkové listy
  • 1 lahev Bordeaux vína, nebo podobnéjo
  • mořská sůl a černá pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 6 x 1800 - 200 g steaky z platýse, nebo lososa, kambaly, tresky
  • 2 lžičky arowroot
  • kytička plocholisté petrželky, nebo kudrnky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise - butu,

dobrou chuť! Receptů na ryby mám mraky, to víš Kanada je od moře k moři a k moři, jak se tam říká..... Ok, zase něco napíši, když mám pro koho ;o)))

Měj se pěkně!

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise...

mňam,mňam - babi, jen více receptů z rybiček, prosím, jinak tuto rybu mám zrovna dneska k obědu, teda zrovna se tím cpu u počítače

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - svato,

Díky! Ty máš naprostou pravdu, nějak mi to slovíčko ujelo bez přeložení. Kytky Canna jsem pěstovala na zahradě. Kořen používali domorodci na vytažení jedu z šípů, odtud název Arowroot, a myslím si také, že to byla část jejich potravy aru-aru. Ano, maizena, nebo bramborový škrob udělá stejnou službu ;o) Ještě jednou děkuji za bystré oko!

Příjemný večer Ti přeje,

svato
1428 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise...

Prepač mi, Babi, malé vysvetlenie pre naše zemepisné súradnice.
Arowroot alebo tiež araruta je škrobovitý koreň marantovitej rastliny, údajne sa môže nahradiť zemiakovým škrobom.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz