Recept Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na moment vhodit cibulky do vařící vody, což pomůže sloupnout jejich slupky. Rozpustit máslo na pánvi, přidat houby a cibulky a smažit je asi 5 minut. přidat tymián, bobkové listy, víno a ochucení a pomalinku 5 minut nechat dusi. Opatrně tam vložit rybu, přelít ji vínem. Přikrýt a dusit asi 6 minut. Ryba je hotová, když střední kost lze snadno vytáhnout. Vyjmout rybu pomocí děrované naběračky a položit ji na talíře. Vyjmout houby a cibulky a rozložit je kolem ryby. Odstavit pánev, vyjmout tymián a bobkové listy. Zamíchat tam Arowroot, přidat petrželku, podusit a zalít tím rybu.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 3570x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400 jarních cibulek, nebo nakládacích cibulek
  • 50 g másla
  • 300 g bílých hub, nebo cremini
  • 2 bobkové listy
  • 1 lahev Bordeaux vína, nebo podobnéjo
  • mořská sůl a černá pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 6 x 1800 - 200 g steaky z platýse, nebo lososa, kambaly, tresky
  • 2 lžičky arowroot
  • kytička plocholisté petrželky, nebo kudrnky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise..

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise - butu,

dobrou chuť! Receptů na ryby mám mraky, to víš Kanada je od moře k moři a k moři, jak se tam říká..... Ok, zase něco napíši, když mám pro koho ;o)))

Měj se pěkně!

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise...

mňam,mňam - babi, jen více receptů z rybiček, prosím, jinak tuto rybu mám zrovna dneska k obědu, teda zrovna se tím cpu u počítače

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - svato,

Díky! Ty máš naprostou pravdu, nějak mi to slovíčko ujelo bez přeložení. Kytky Canna jsem pěstovala na zahradě. Kořen používali domorodci na vytažení jedu z šípů, odtud název Arowroot, a myslím si také, že to byla část jejich potravy aru-aru. Ano, maizena, nebo bramborový škrob udělá stejnou službu ;o) Ještě jednou děkuji za bystré oko!

Příjemný večer Ti přeje,

svato
1422 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlá ryba z Bordeaux - Flétan a la Bordelaise...

Prepač mi, Babi, malé vysvetlenie pre naše zemepisné súradnice.
Arowroot alebo tiež araruta je škrobovitý koreň marantovitej rastliny, údajne sa môže nahradiť zemiakovým škrobom.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz