Recept Ruský velikonoční bochánek II (domácí pekárna)

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do rendlíku dáme mléko, smetanu a máslo. Ohříváme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Částečně prochlazené dáme do formy a přidáme zbývající ingredience v takovém pořadí, jak vyhovují vaší pekárně. Rozinky přidáme k těstu podle návodu na přidání ovoce. Pečeme na programu *sladký*. Pokud necháme v pekárně pouze vykynout, můžeme poté upéci klasickým způsobem ve tvaru „cylindru“ nebo na plechu ve tvaru kulatého bochánku. Můžeme upéci buď jeden velký nebo dva malé bochánky. V troubě pečeme při 180 °C *(350 °F)* asi 25 minut. Před dopečením, posledních zhruba 10 minut, přikryjeme alobalem, aby se povrch bochánku nespálil. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 12.03.07 vloženo
  • 3763x zobrazeno

Ingredience

  • 2 1/2 šálku mouky *(all-purpose)*
  • 1/4 šálku lehké smetany
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/3 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku másla nebo margarinu
  • 1 KL vanilky
  • 1 1/2 KL droždí vhodného pro domácí pekárny
  • 1/2 šálku směsi rozinek a kandovaných třešní.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský velikonoční bochánek II (domácí pekárna)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz