Recept Ruský velikonoční bochánek II (domácí pekárna)

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do rendlíku dáme mléko, smetanu a máslo. Ohříváme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Částečně prochlazené dáme do formy a přidáme zbývající ingredience v takovém pořadí, jak vyhovují vaší pekárně. Rozinky přidáme k těstu podle návodu na přidání ovoce. Pečeme na programu *sladký*. Pokud necháme v pekárně pouze vykynout, můžeme poté upéci klasickým způsobem ve tvaru „cylindru“ nebo na plechu ve tvaru kulatého bochánku. Můžeme upéci buď jeden velký nebo dva malé bochánky. V troubě pečeme při 180 °C *(350 °F)* asi 25 minut. Před dopečením, posledních zhruba 10 minut, přikryjeme alobalem, aby se povrch bochánku nespálil. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 12.03.07 vloženo
  • 3847x zobrazeno

Ingredience

  • 2 1/2 šálku mouky *(all-purpose)*
  • 1/4 šálku lehké smetany
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/3 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku másla nebo margarinu
  • 1 KL vanilky
  • 1 1/2 KL droždí vhodného pro domácí pekárny
  • 1/2 šálku směsi rozinek a kandovaných třešní.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský velikonoční bochánek II (domácí pekárna)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz