Recept Raclette

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V podstatě jde o rozpouštějící se sýr, který se právě ve stádiu rozpouštění maže na horké brambory. Do vyhřáté trouby dáme mělké ohnivzdorné misky se slabšími plátky sýra. Sýr zakrátko začne tát. Mezitím připravíme na stůl uvařené horké brambory ve slupce, okurky, cibulky, pepř a tenké plátky tmavého chleba. Okamžitě po vyndání z trouby si každý sám nabírá sýr z misky a potře jím bramboru. Brambory si loupe každý sám.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 29.12.01 vloženo
  • 8761x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g polotuhého sýra (bláťácke zlato, přimda, dvouplísňový)
  • 800 g brambor
  • nakládané okurky a cibulky
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Raclette

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz