Recept Quiche s kuřetem a paprikami na způsob fajita

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Quiche s kuřetem a paprikami na způsob fajita

Úvod

Další recept podle paní Catherine Kluger, majitelky pekařství Tartes Kluger v Paříži.

Postup

Připravíme těsto - mouku dáme na vál, přidáme špetku soli, případně mák nebo jiné sypké ochucovadlo, nakrájíme dokola studené máslo, uprostřed uděláme důlek, ve kterém rozkvedláme pár lžic ledové vody a rychle zpracujeme těsto, až se vytvoří hladká hmota. Uděláme z ní kouli a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Těsto lze udělat i v robotu, všichni to tvrdí, ale já to ještě nezkoušela, mám raději práci rukama :-).

Troubu předehřejeme na 160°C.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou nebo dortovou formu 22-24 cm, vytvoříme hezké okraje, těsto propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme fazolemi, čočkou atp. a pečeme cca 30 minut. Alobal se zátěží odstraníme. Takto vytvořený korpus můžeme použít buď hned, nebo si ho připravit dopředu a použít až těsně před přípravou koláče.

Na náplň smícháme mléko, smetanu, celá vejce a sýr se špetkou soli a pepře.

Kuřecí prsa a obě papriky nakrájíme na tenké nudličky. Limetku omyjeme, kůru ostrouháme, šťávu vymačkáme. Maso smícháme s kořením, rozpálíme olej na pánvi a maso zprudka orestujeme, cca 5 minut, až se trošku opeče. Dáme stranou a na té samé pánvi opékáme cibuli, nakrájenou na drobno, s česnekem, po chvilce přidáme papriky. Po asi deseti minutách vrátíme do pánve maso, přidáme limetkovou štávu a zelenou cibulku. Zamícháme, ochutnáme, dosolíme, dopepříme a směsí poklademe základ na koláč. Povrch zalijeme směsí vajec a mléka.

Pečeme 45 minut.

Před podáváním můžeme pokapat citrónovou šťávou a trochou hrubé soli.

Recept je z kategorií: Slané koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.05.11 vloženo
  • 9042x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Těsto na korpus:
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • trošku ledové vody (3 - 4 lžíce)
  • sůl
  • (pokud chceme mít těsto trošku jiné, můžeme přidat ještě
  • lžíci máku, nebo nasekané petrželky, bazalky, chilli... co
  • nás napadne)
  • Náplň:
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • 3 vejce
  • hrst strouhaného sýra
  • sůl, pepř
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 1 nebo 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 1 kávová lžička drceného kmínu
  • 1 kávová lžička mleté papriky
  • 1/2 kávové lžičky sušeného chilli
  • 1/2 kávové lžičky koriandrových semínek
  • sůl, pepř
  • olej
  • případně zelená cibulka nebo jiné zelené natě (použila jsem úplně mladý jarní česnek)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Quiche s kuřetem a paprikami na způsob fajita

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 24.05.11 15:25

Diskuze mi trochu připomíná slavnou historku z francouzské revoluce: popravit(,) ne(,) propustit. Ale jak jinak se dá nazvat recept, kde kuře je připravené na způsob fajita a potom použité do náplně na quiche? Možná fajita mohla být až v popisu? Jak praví Alis, souhlasím se všemi.

 
Alis
2617 příspěvků 23.05.11 20:38

Mně se tato diskuze líbí… dokonce se musím přiznat, že souhasím se všemi :-)

Souhlasím s Maňánou, že by to možná sneslo kratší dobu pečení - korpus je hotový, maso a zelenina v podstatě taky a tři čtvrtě hodiny na 3 dl mléka se smetanou a 3 vejce je možná vážně zbytečná? Co se pokusit péct to kratší dobu? Zvídavý labužník se určitě pustí do experimentu :-)

Co se týče názvu, trochu pekařku Kateřinu podezírám (já vím, že se to nemá), že tento quiche nazvala podle směsi koření, kterým maso okořenila. Aspoň v Čechách si spousta lidí plete fajitas se směsí koření, která se dá koupit namíchaná (neuvěřitelné věci se v takových směsích objevují).

A taky si nemyslím, že by fajitas byly zas tak notoricky známé… Klidně bych ještě pár originálních receptů na tuto lahůdku na labu snesla :-) V tomto případě je totiž z čeho vybírat :-)

 
Anitta
521 příspěvků 23.05.11 20:28

Ale Zebulon, klidecek :-D Recept na kolac je prima!
Nerekla bych, ze by to byla tak notoricky znama vec, ono jak pro koho. :wink:

 
zébulon  23.05.11 19:47

Ježiš, Anitto, ale tohle opravdu JE jiné jídlo. Tohle je slaný koláč s nápní a la fajita, prominte :- )). Ani na okamžik bych se necítila být tak odvážnou, abych sem dávala recept na tak notoricky známou věc, jako jsou grilované a opékané kousky masa s paprikou!!!

 
Anitta
521 příspěvků 23.05.11 19:09

Jen dodávám, že souhlasím s Manana! :-D
http://www.tasteofhome.com/…en-Fajitas-4
Takhle se to většinou podává v restauracích, mističky s přílohami kolem a placku si každý naplní podle svého.
Směs na pánvi opravdu ještě šumí. Jakmile se tahle směs s něčím zapeče, už je to jiné jídlo. :wink:

 
zébulon  23.05.11 19:04

Di, dekuju, neboj, jsem v klidu, psat komentare k receptum nastvana, to by me nebavilo :- ). myslim, ze ani s Mananou nejsme ve pri!

 
di
2451 příspěvků 23.05.11 16:21

Zébulon: recept je moc hezký, klid.

 
zébulon  23.05.11 16:17

Ja si to, Manano, nijak neberu, jen mi pripada, ze mluvime ja o voze, ty o koze :- ).
Az budu chtit fajitas, pujdu na ne do hospody (a budu si ji poradne vybirat), protoze doma si tohle jidlo proste neudelam. Ale kdyz dostaneme chut na slany kolac a nechceme jist dokola quiche lorraine, delame ruzne varianty. Tahle je s opecenym masem, cibuli a paprikami, nabizi se prirovnani k fajite (omlouvam se za sklonovani). Jako kdyz mexicky hospodynce zbyde neco od obeda, tak si rika, co ja s tim udelam? a soupne to do kolace.

Tebe to prece, chvalabohu, nikdo varit nenuti, takze se jen drobne podivuju nad tim, ze mas nutkani nam sdelit, ze to varit nebudes, tot vse.

Bento, diky za podporu :- )).

jago, presne, nijak znicene to nechutnalo :- ).

Příspěvek upraven 23.05.11 v 16:19

 
jaga13
399 příspěvků 23.05.11 15:15

tohle jsem nepekla, chystám se, recept se mi líbí :-) ale ad Manana… mám vyzkoušeno, když šťavnaté, rychle osmahnuté maso zapeču se smetanou, vejci a sýrem, maso nic neztratí ze své kvality :wink:

 
Manana
1515 příspěvků 23.05.11 14:32

Zebulon, neber si to tolik, nechci tě nijak odrazovat, jen mi připadá škoda takhle ničit krásně křehké a šťavnaté maso.

 
Bento
794 příspěvků 23.05.11 13:57

zebulon, takto sa tvoria nove recepty , mas pravdu " na zpusob ' . :palec: netvrdis ze je to original
Ja som tu viedol zabo mysie vojny ohladom mojich receptov a vela som vymazal preto ze boli originalne " ine" aj ked som si spravil na sposob … nedaj sa :potlesk:

 
zébulon  23.05.11 13:15

Děkuji zdvořile za cennou informaci.

 
Manana
1515 příspěvků 23.05.11 10:08

Radu, jak to nazvat lépe nemám. Jen vím, že já bych to nevařil. Ale proti gustu žádnej dišputát.

 
zébulon  22.05.11 23:08

Mily Manano, když je něco quiche a „na zpusob“, každý soudný člověk snad pochopí, co je tím myšleno. Jinak děkuji za výklad. Pokud pro mě máte nějakou radu, jak to nazvat lépe, sem s ní.

 
Manana
1515 příspěvků 22.05.11 21:52

Fajitas jsou trošku něco jiného. Jsou to kousky grilovaného masa se zeleninou, s těstem to nemá nic společného. Faja je španělsky pás, pásek, řemen, fajita je zdrobnělina, původně se jednalo o steakové maso ve tvaru pásu nebo řemenu, to se ogrilovalo, pak se napříč nařezalo na silnější nudličky, které se ještě v pánvi opekly s cibulí a paprikou. Fajitas se podávají horké, čerstvé, ještě syčící a škvířící se v pánvi, jsou křehké a šťavnaté. Zapečením na těstě 45 minut se fajitas musí úplně zničit a vysušit.

 
zébulon  22.05.11 21:21

Použila jsem Gran Moravia. Ale není ho tam moc, takže je asi jedno, jaký kdo použije, dokonce by se asi i dal vynechat, nebo ho naopak dát víc, záleží na chuti. Stejně jako koření - klidně se dá použít jiné a víc. Ale zpátky k sýru - eidam bych tam nedávala, moc se táhne.

 
Frantiska
927 příspěvků 22.05.11 21:15

jaky syr? teda jaky jsi pouzila?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz