Recept Pytt i panna - Biksemad (na zbytky různého masa)

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pytt i panna - Biksemad (na zbytky různého masa)

Postup

Přecedit a osušit brambory. Rozehřát máslo a olej na pánvi na prudkém ohni. Přidat brambory, snížit teplotu a osmažit je na všech stranách do zlatova, asi 15-20min., až jsou křupavé. Vyjmout a osušit na ubrousku. Je-li zapotřeby, přidat trochu více másla a oleje na pánev a přidat cibuli. Osmažit ji do sklovita. Přidat maso, zvýšit trochu teplotu a osmažit jej s cibulí po 10min. na všech stranách. Vrátit brambory do pánve a nechat vše dobře prohřát. Posypat petrželkou a osolit a opepřit. Podávat na nahřátých talířích, udělat doprostřed důlek a vložit do něj syrový žloutek (nebo usmažené vejce, chcete-li), který si každý zamíchá do pokrmu. P.S.: Výborné jídlo na upotřebení zbytků masa a jiných ingrediencí. Může se připravit i bezmasá verze s použitím hub.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 14.12.02 vloženo
  • 8025x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5-6 brambor, oloupaných a nakrájených na 3/4cm kostky, uschovaných ve studené vodě
  • 500g upečeného, nebo uvařeného hovězího, nebo jehněčího, nakrájeného na 3/4 cm kostky
  • 250g uzené, nebo vařené šunky, bůčku, nebo uzeného masa nakrájeného na 3/4 cm kostky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule na drobno posekané
  • 1 lžíce posekané petrželky, nebo pažitky
  • sůl a pepř
  • 4 syrové žloutky (můžou být i usmažená vejce)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pytt i panna - Biksemad (na zbytky různého masa)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz