Recept Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Úvod

U nás velmi oblíbená na slané dorty, tousty i chlebíčky.

Postup

V míse smícháme změklé máslo s Lučinou a pomazánkovým máslem, přidáme plnotučnou hořčici, špetku soli, pepře a ručním šlehačem vyšleháme. Podle potřeby přidáme šlehačku, nebo kysanou smetanu. Nakonec vmícháme okapané, na jemňoučko pokrájené ančovičky. Dají se dobře rozdrtit i vidličkou. Pomazánku dáme na 20 minut do chladničky vychladit. Toto množství stačí na 6 krajíčků chleba, z kterého vyrábím minidortíky plněné šunkou, sýrem, kapary atd. Dozdobení slaného dortíku je na každém. Zdroj: opsala jsem si tento recept někde z webu, ale je upravený. Dnes jsem použila promazané 3 ks toustového chleba na 1 osobu. Když se vše rozleží je to super chuťovka.

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 25.02.07 vloženo
  • 11309x zobrazeno

Ingredience

  • konzerva ančoviček - celkový obsah 50 g
  • rodinné balení Lučiny - obsah kolem 200 - 250 g
  • 1 pomazánkové máslo - obsah 200 g
  • 1 PL vrchovatá změklého másla
  • 1 KL plnotučné hořčice
  • podle potřeby na zředění šlehačka
  • špetka soli
  • špetka pepře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bedla 23.5.09 00:00

Další varianta na pomazánku …

Diskuse k receptu Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Buráci, díky za pochvalu …si to nezasloužím…až bude čas vložím recept původní…

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, to je moc dobra pomazanka. Prave si ji vychutnavam na slunecnicovem chlebiku. Zitra se vrhnu na vyrobu dorticku. Opet se ti povedl velice jednoduchy, dostupny a pritom efektni recept. Mas muj obdiv. Pekny den!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis, není zač…ať chutná…tady se jeden může vyřádit, protože si tam dáme to, co nám nejvíce chutná, zkoušela jsem přidat i sardelovou pastu.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, moc děkuji za podrobné vysvětivky, určitě vyzkouším a dám vědět, jaký byl ohlas (i když nepochybuji, že bude velký a pozitivní :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis, používám náš klasický litoměřický chleba, pokud se zadaří použiju slunečnicový …také litoměřický, ale ten je rozměrově menší, protože odkrajuji v obou případech horní i spodní kůrku. Připravuji hoďku předem, takže se chutě krásně rozvinou, chlebík se nerozmočí ani při skladování přes noc…ale to u nás nevydrží, protože každý dostává právě ten dortík ze 3 chlebů..ale my s manželem si ho půlíme. Mažu všechny strany chleba…kromě té spodní ležící na tácu.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, už jsem pochopila, mažeš chlebíčky a lepíš na sebe? Pak ozdobíš okraje a vršek dobrůtkami? Aspoň podle obrázků v deníčku to tak vypadá. Pokud se nepletu, jaký chléb používáš? Chtělo by to nějaký ne moc hutný, ale zase ne moc pórovitý, aby se nerozmočil… Poděl se prosím o více podrobností. Vypadá to totiž moc hezky a ančovičky, losos a podobné lahůdky budou mít vždycky úspěch :-) Děkuji!!!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis máš to nafocené v Deníčku…nešetřím, když jsi šetrná hospodyňka uděláš i více…

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

sčítám hmotnosti, nějak nechápu… Bedlo, opravdu z půlkila pomazánky namažeš jen šest krajíčků chleba? Nebo jsou krajíčky pořádné krajíce?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Květáková polévka Květáková polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz