Recept Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

bedla Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Úvod

U nás velmi oblíbená na slané dorty, tousty i chlebíčky.

Postup

V míse smícháme změklé máslo s Lučinou a pomazánkovým máslem, přidáme plnotučnou hořčici, špetku soli, pepře a ručním šlehačem vyšleháme. Podle potřeby přidáme šlehačku, nebo kysanou smetanu. Nakonec vmícháme okapané, na jemňoučko pokrájené ančovičky. Dají se dobře rozdrtit i vidličkou. Pomazánku dáme na 20 minut do chladničky vychladit. Toto množství stačí na 6 krajíčků chleba, z kterého vyrábím minidortíky plněné šunkou, sýrem, kapary atd. Dozdobení slaného dortíku je na každém. Zdroj: opsala jsem si tento recept někde z webu, ale je upravený. Dnes jsem použila promazané 3 ks toustového chleba na 1 osobu. Když se vše rozleží je to super chuťovka.

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 25.02.07 vloženo
  • 15997x zobrazeno

Ingredience

  • konzerva ančoviček - celkový obsah 50 g
  • rodinné balení Lučiny - obsah kolem 200 - 250 g
  • 1 pomazánkové máslo - obsah 200 g
  • 1 PL vrchovatá změklého másla
  • 1 KL plnotučné hořčice
  • podle potřeby na zředění šlehačka
  • špetka soli
  • špetka pepře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bedla 23.5.09 00:00

Další varianta na pomazánku …

Diskuse k receptu Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Buráci, díky za pochvalu …si to nezasloužím…až bude čas vložím recept původní…

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, to je moc dobra pomazanka. Prave si ji vychutnavam na slunecnicovem chlebiku. Zitra se vrhnu na vyrobu dorticku. Opet se ti povedl velice jednoduchy, dostupny a pritom efektni recept. Mas muj obdiv. Pekny den!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis, není zač…ať chutná…tady se jeden může vyřádit, protože si tam dáme to, co nám nejvíce chutná, zkoušela jsem přidat i sardelovou pastu.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, moc děkuji za podrobné vysvětivky, určitě vyzkouším a dám vědět, jaký byl ohlas (i když nepochybuji, že bude velký a pozitivní :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis, používám náš klasický litoměřický chleba, pokud se zadaří použiju slunečnicový …také litoměřický, ale ten je rozměrově menší, protože odkrajuji v obou případech horní i spodní kůrku. Připravuji hoďku předem, takže se chutě krásně rozvinou, chlebík se nerozmočí ani při skladování přes noc…ale to u nás nevydrží, protože každý dostává právě ten dortík ze 3 chlebů..ale my s manželem si ho půlíme. Mažu všechny strany chleba…kromě té spodní ležící na tácu.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Bedlo, už jsem pochopila, mažeš chlebíčky a lepíš na sebe? Pak ozdobíš okraje a vršek dobrůtkami? Aspoň podle obrázků v deníčku to tak vypadá. Pokud se nepletu, jaký chléb používáš? Chtělo by to nějaký ne moc hutný, ale zase ne moc pórovitý, aby se nerozmočil… Poděl se prosím o více podrobností. Vypadá to totiž moc hezky a ančovičky, losos a podobné lahůdky budou mít vždycky úspěch :-) Děkuji!!!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

Alis máš to nafocené v Deníčku…nešetřím, když jsi šetrná hospodyňka uděláš i více…

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Portugalská pomazánka z ančoviček - jak se dělá u nás

sčítám hmotnosti, nějak nechápu… Bedlo, opravdu z půlkila pomazánky namažeš jen šest krajíčků chleba? Nebo jsou krajíčky pořádné krajíce?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz