Recept Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

toscana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné křepelky osolte, lehce poprašte moukou a opečte na oleji ze všech stran. Vložte je do silnostěnného pekáče s dobře přiléhající poklicí a polijte balzamikem. Pak zakryjte plátky pancetty a kolem nasypte pokrájenou šalotku. Okořeňte tymiánem, hrubě drceným pepřem a jalovcem. Zvolna pečte v mírně teplé troubě (150°C) 3 hodiny, po hodině a půl křepelky obraťte. Zdají-li se vám příliš suché, podlijte je vínem. Podávejte s polentou.

Recept je z kategorií: Jiný kur

Nahlásit recept

  • 17.02.12 vloženo
  • 7650x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • trochu hladké mouky
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • 2 -3 lžíce balzamikového octa
  • pancetta
  • tymián, jalovec, sůl, pepř
  • červené víno na podlití

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz