Recept Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné křepelky osolte, lehce poprašte moukou a opečte na oleji ze všech stran. Vložte je do silnostěnného pekáče s dobře přiléhající poklicí a polijte balzamikem. Pak zakryjte plátky pancetty a kolem nasypte pokrájenou šalotku. Okořeňte tymiánem, hrubě drceným pepřem a jalovcem. Zvolna pečte v mírně teplé troubě (150°C) 3 hodiny, po hodině a půl křepelky obraťte. Zdají-li se vám příliš suché, podlijte je vínem.

Podávejte s polentou.

Recept je z kategorií: Jiný kur



Nahlásit recept

  • 17.02.12 vloženo
  • 5779x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • trochu hladké mouky
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • 2 -3 lžíce balzamikového octa
  • pancetta
  • tymián, jalovec, sůl, pepř
  • červené víno na podlití

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz