Recept Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné křepelky osolte, lehce poprašte moukou a opečte na oleji ze všech stran. Vložte je do silnostěnného pekáče s dobře přiléhající poklicí a polijte balzamikem. Pak zakryjte plátky pancetty a kolem nasypte pokrájenou šalotku. Okořeňte tymiánem, hrubě drceným pepřem a jalovcem. Zvolna pečte v mírně teplé troubě (150°C) 3 hodiny, po hodině a půl křepelky obraťte. Zdají-li se vám příliš suché, podlijte je vínem.

Podávejte s polentou.

Recept je z kategorií: Jiný kur


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.12 vloženo
  • 5665x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • trochu hladké mouky
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • 2 -3 lžíce balzamikového octa
  • pancetta
  • tymián, jalovec, sůl, pepř
  • červené víno na podlití

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Cuketové placky Cuketové placky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz