Recept Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné křepelky osolte, lehce poprašte moukou a opečte na oleji ze všech stran. Vložte je do silnostěnného pekáče s dobře přiléhající poklicí a polijte balzamikem. Pak zakryjte plátky pancetty a kolem nasypte pokrájenou šalotku. Okořeňte tymiánem, hrubě drceným pepřem a jalovcem. Zvolna pečte v mírně teplé troubě (150°C) 3 hodiny, po hodině a půl křepelky obraťte. Zdají-li se vám příliš suché, podlijte je vínem.

Podávejte s polentou.

Recept je z kategorií: Jiný kur

Nahlásit recept

  • 17.02.12 vloženo
  • 5898x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • trochu hladké mouky
  • olivový olej
  • 1 šalotka
  • 2 -3 lžíce balzamikového octa
  • pancetta
  • tymián, jalovec, sůl, pepř
  • červené víno na podlití

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomalu pečená křepelka na slanině a jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz