Recept Pohankové pepřové křupánky pro ty, co neradi příliš sladké

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. V míse našlehat mouku, cukr, prášek do pečiva, pepř a sůl. Ve šlehači našlehat mléko, máslo a vejce, až se vše spojí do hladka. Zašlehat dovnitř moučnou směs. Pomocí malé lžičky udelat asi 9 kopečků na velký vymazaný plech z rozstupem asi 10cm. Pomocí obrácené strany lžičky rozetřít kopečky na 8-10cm placíčky. Upéct je po 8-10min., nebo až mají zlatavé flíčky. Ihned je sejmout pomocí špachtle a položit je na mřížku. Stejně pokračovat s ostatném těstíčkem a péct plech po plechu. Mezi kladením nových placíčků na plech nechat ho vychladnout. Křupánky skladovat proložené pečícím, nebo voskovým papírem ve vzduchotěsně uzavřené krabici, při pokojové teplotě.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 14.11.03 vloženo
  • 2449x zobrazeno

Ingredience

  • asi na 5 tuctů:
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku pohankové mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pomletého černého pepře
  • 60g změklého másla
  • 1 velké vejce pokojové teploty
  • 250ml plnotučného mléka
  • lehký rostlinný olej na vymazání plechu, nebo silikonová vložka do plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pohankové pepřové křupánky pro ty, co neradi příliš sladké

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz