Recept Plecovnik
vacev Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nejprve si dáme vzejít kvásek - do hrnečku nalejeme vlažné mléko, nasypeme lžičku cukru, nadrobíme droždí a dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel. Mezitím si roztopíme Heru a tu poté smícháme s ostatními surovinami. Následně do těsta přidáme kvásek a vypracujeme těsto - nemusíme přidávat celé kilo mouky, záleží na konzistenci těsta. Vypracované těsto lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo na zhruba hodinu kynout. Vykynuté těsto odebíráme po lžících, rozválíme na obdélník dle velikosti klobásy (vrstva těsta musí být tlustá asi 0,5 cm), zabalíme klobásu zbavenou střívka a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na plechu necháme ještě asi 30 minut kynout. Před pečením potřeme vajíčkem rozmíchaným v trošce mléka. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut - než těsto zezlátne. Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěnou Herou nebo sádlem.
- 01.04.13 vloženo
- 3460x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 min + 90 min kynutí + 30 min pečení
Ingredience
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 5 žloutků
- 250 ml mléka
- 1 Hera
- kvásek - droždí, asi 200 ml mléka, lžička soli
- dovnitř - klobásy (nejlepší je bílá klobása, případně klobása vinná)
- na potření před pečením - trocha mléka, vajíčko
- na potření po vytažení z trouby - rozpuštěná Hera nebo sádlo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plecovnik
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plecovnik