Recept Pikantní sousta, která se rozpouští na jazyku

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pikantní sousta, která se rozpouští na jazyku

Postup

V míse vypracovat těsto ze všech ingrediencí. Zabalit ho do plastického filmu a uschovat ho v lednici na 20 min. Předehřát troubu na 200°C. Vyválet těsto na trochu pomoučeném vále. Nakrájet těsto na 5cm široké pruhy a ty pak nakrájet na rovnoramenné trojůhelníky. Poskládat je na plech a péct po 8-10min. do zlatava. Posypat je solí a nechat vychladnout. P.S.: Sousta se velice dobře skladují po několik dní ve vzduchotěsně uzavřené nádobě, nebo se dají zmarazit na 3 měsíce.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 28.07.03 vloženo
  • 11372x zobrazeno

Ingredience

  • Asi na 40-45 kousků
  • 110 g polohrubé mouky
  • 110 g vychlazeného másla
  • 110 g jemně nastrouhaného sýru jako je Gruyere, nebo podobného
  • 50 g sardelek v oleji, slité a utřené
  • 50 g vypeckovaných černých oliv pomletých, nebo na velice jemno posekaných
  • 1/2 lžičky kayánského pepře
  • mořská hrubá sůl na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní sousta, která se rozpouští na jazyku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz