Recept Pikantní šnečci z listového těsta i pro pohoštění
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na trochu pomoučeném vále vyválet těsto na obdélník asi 25 x 35 cm a 7 mm tloustý. Posypat těsto polovinou sýru tak, aby zůstal okraj asi 1 cm bez náplnně. V jedné vrstvě nahoru poskládat plátky sušené šunky a tu posypat zbytkem sýra. Okraje bez nádivky potřít vodou. Srolovat těsto z dlouhé strany na těsný váleček Spoj znovu potřít vodou. Přenést na suchý plech spojem dolů. Roládu zmrazit asi po 45 minut, nebo až je pevná natolik, aby se dala snadno krájet. Předehřát troubu na 220°C. Nakrájet rolku na 7-8 mm plátky a ty poskládat řeznou stranou na plech. Péct po 5 minut, snížit teplotu na 190°C a pokračovat v pečení do té doby, než jsou šnečci propečení a zlatohnědí, což je asi 15 minut. Přendat je na mřížku a nechat zchladnout. Podávat je teplé, nebo pokojové teploty. TIP: Neupečeení šnečci se mohou zabalení zmrazit. Mohou se péct až jeden den před podáváním a proto jsou velice vhodné i pro pohoštění ;o)
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 01.12.05 vloženo
- 13572x zobrazeno
Ingredience
- asi na 4 tucty
- polohrubá mouka na vál
- asi 500 g zmraženého listového těsta, rozmrazit
- 110 g sušené šunky jako je prosciutto nakrájené na tenulinké plátky
- 140 g tvrdého sýra jako je Pecorino, nebo podobného, nastrouhaného
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní šnečci z listového těsta i pro pohoštění
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní šnečci z listového těsta i pro pohoštění
Děkuji Ti Pepíčku!
Ahoj Papajo, děkuji Ti za přečtení receptu i toho cibulového ;o) Zvláště během svátků a návštěv se takovéto dobrůtky vždycky hodí.
Příjemný den Ti přeje,
Tyhle a ty cibulové pro marmeládu jsem si uložila, to bude něco
!
Zdraví
P.
marmeládko, tak jsem našla další závitnice/šneky cibulové závitnice a to také moc dobré ;o)
lucianko, ano, někdy se šneci potírají vejcem, ale v tomto případě ne ;o) možná kvůli tomu sýru.
Marmeládo, proč nevyzkoušet recept s ricottou a sluncem sušenými rajčaty, je naprosto super! I ten s těmi houbami!
Pěkný večer Vám oboum přeje,
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Máš pravdu. A ten nápad se zmražováním je skvělý.
marmeládko, co mají ty receptu společného je to, že se něco zavinuje do listového těsta ;o) ale tyto recepty, co jsem přidala já z roce 2002 jsou taktéž výborné (vřele je doporučuji) a nikdo se nepozastavil o mnoho později nad tím, přidat něco podobného. s houbovou nádivkou s ricottou a sluncem sušenými rajčaty Myslím si, že u každého receptu jde o naprosto jiné chutě ;o)
Přeji Ti krásný den!
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,
aby byly zlaťoučcí…
já je ještě potírám rozšlehaným vejcem
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám podobné a tady je k nim diskuse
a tady podobný recept takže variant se na tuhle dobrotu může udělat nepočítaně. Ta tvoje obsahuje ovšem skvělé suroviny.