Recept Pečené nadívané kachní prso uzeným kuřetem a rozmarýnou, hráškové pyré s parmezánem a smetanou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené nadívané kachní prso uzeným kuřetem a rozmarýnou, hráškové pyré s parmezánem a smetanou

Postup

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme špičkou nože na mřížku a uděláme kapsu. Maso prosolíme, opepříme a potřeme změklým máslem. Do kapsy vložíme část uzeného kuřete a větvičkou rozmarýny. Konec masa zmáčkneme, spíchneme špejlí a potřeme olivovým olejem. Přendáme do chladu odpočívat na alespoň jednu hodinu.

Pečeme na suché rozpálené pánvi, nejprve kůží dolů zhruba 6 minut. Poté otočíme a dopékáme 5 minut, aby bylo středně propečené. Opečené maso přendáme do nízké pečící mísy, opepříme, osolíme a dopékáme se snítkou rozmarýny ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C zhruba 8 – 10 minut. Výpek z kachny zbavíme veškerého tuku a zalijeme kachním vývarem, který odvaříme na potřebné množství. Podlijeme portským vínem a metličkou zašleháme změklé máslo, poté šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem. Krátce svaříme a přelijeme přes kachní maso.

Hráškové pyré:
Na olivovém oleji v hrnci krátce orestujeme šalotku a česnek. Přidáme rozmrazený hrášek a zalijeme kuřecím vývarem. Dochutíme pepřem a solí. Vaříme odkryté zhruba 10–15 minut. Když se vývar částečně odvaří, přidáme vlažnou smetanu a změklé máslo. Na závěr doplníme strouhaným parmezánem. Hotový hrášek rozmixujeme tyčovým mixerem a prolisujeme přes jemné sítko. Nakonec opatrně prohřejeme.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.17 vloženo
  • 460x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience:
  • 1 kg kachních prsou
  • 2x kuřecí uzené prso 200 g
  • 1x polévková lžíce olivového oleje na potření masa
  • 2x lžíce změklého másla
  • 2x lžíce portského vína nebo madeiry
  • 200–300 ml kachního vývaru
  • 4x stonek rozmarýny
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • Ingredience na hráškové pyré:
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1x jemně pokrájená šalotka
  • 1x stroužek česneku nakrájený na plátky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml 33% sladké smetany
  • 2x polévkové lžíce parmezánu možno pecorino
  • 1x lžíce olivového oleje
  • 1x lžíce změklého másla
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené nadívané kachní prso uzeným kuřetem a rozmarýnou, hráškové pyré s parmezánem a smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz