Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník e.v.a.02 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Troubu rozpálíme na 180°C. Kuře opláchneme ve studené vodě. Uvnitř i zvenku osušíme papírovým ubrouskem. Vnitřek vysypeme solí a pepřem a vložíme čtvrtky cibule. Kuře potřeme asi 3 lžícemi olivového oleje a přendáme na pekáč prsy nahoru. 2. Z horních částí fenyklových cibulek odřízneme zelené listy, které najemno nasekáme spolu s česnekem. Nasekané listy a česnek dáme do misky a smícháme s namletým muškátovým oříškem, ochutíme solí a pepřem. Fenyklovou směsí posypeme kuře a vtalčíme ji do kůže. Prsa zakryjeme plátky slaniny. Pokapeme 2 lžícemi olivového oleje. Dáme do středu trouby a pečeme. 3. Mezitím v páře uvaříme fenyklové cibulky téměř doměkka. Podélně je nakrájíme na čtvrtiny. 4. Když se kuře peče 30 minut, vyndáme ho z trouby, potřeme olejem z pekáčku a okolo rozložíme uvařené cibulky fenyklu. Cibulky pokapeme zbytkem oleje a na kuře nalijeme polovinu vína a pekáček vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut, vyndáme - potřeme a polijeme zbytkem vína. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 15-20 minut. Kuře vyzkoušíme tak, že do stehna zapíchneme vidličku a stiskneme - vytékají-li průzračné šťávy, je kuře hotové. Kuře přendáme na talíř a kolem rozložíme fenykl.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Rýže basmati
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené kuře s fenyklovými cibulkami - Pollo Arrosto con Finocchio
5068 příspěvků 16.3.13 18:28
Casino, to kura sa potiera olivovym olejom kvoli chuti..potrete oliv. olejom chuti inac..a inac k peceniue kurcata vseobecne.. pecene kurca potierane maslom to je rozpravka a nie ze nie…
5068 příspěvků 24.2.11 21:02
2904 příspěvků 13.7.10 05:00
asi bude…nikdy som kura nemastila…
1439 příspěvků 13.7.10 03:07
lebo nastopro súhlasím s casinom - kura pečiem na mriežke a nasucho
Když to řeknu po americku: „miluji EVO!“ Měsíčně sám spotřebuji asi litr. Samozřejme postudenu!
, teprve po „útěku“ z domova mohu péci
kuřata nasucho a stejně plavou v tuku 


Má matka pékávala kuřata na másle
Proč tolik řečí? V tomto receptu bych místo olivového oleje použil EVO a to až na dochucení; tedy hotové jídlo zakápnout (chcete-li polít) olejem. Ale 120ml je dost velké množství (asi jako osminka másla
Vím, každý může dát podle sebe… Labužníci jsou přece svéprávní, že.
Osobne mam fenyk moc rada, chroustam ho syrovy a davam ho do salatu. Hodi se ke grilovani a vubec vsude, kde je vhodna nasladla zelenina. Syrove uschovane vyhonky jsou peknou ozdobou talire. Stred u korene fenyklu by se mel vyriznout, je tuhy. Myslim si, ze jedna bezne velka hliza vic jak postaci pro 4 porce. Recept je zajimavy a podle Jolany take velice chutny
5068 příspěvků 6.7.10 17:38
Zahl;iadla som to ako nahodny recept. zhodou okolnosti pred casom som bola pozvana na toto jedlo. Specialne pripravene pre mna. Cela stastna som dakovala a rozmyslala co s tym a ako, lebo recept poznam, nazivo videla ale nikdy nejedla ..fenykel nejem–nemam rada priam bytostne neznasam… ale nikdy nehovor nikdy, sediet a ohrnovat nosom slusne nie je ani by som si to nedovolila ani nahodou… dostala som nalozene .. a bolo to fantasticke. A tak som prisla na chut fenyklu.
90 příspěvků 25.1.09 03:43
možná místo cibulky,by bylo lepší napsat hlízy,kdysi jsem fenykl hlíznatý pěstovala na zahrádce
232 příspěvků 25.1.09 03:43
No přesně jsem ty cibulky nevážila, nakupuju velikost asi tak jako větší cibule, na nějaké obry jsem ještě nenarazila, to by pak stačila jen jedna, ale příště zvážím a upřesním.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Evi, máš moc hezké recepty. Jenom pro upřesnění: když říkáš cibulka fenyklu, myslíš tohle?
Tady totiž tyhle „cibulky“ váží kolem půl kila.
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Evičko, asi budeš má krevní skupina-co se jídla týče, tohle musí být bašta, a k tomu salátek caprese mňam,mňam 1*****