Recept Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Natvrdo vařené vejce oloupáme, žloutek prolisujeme přes síto, bílek rozsekáme nadrobno a dáme stranou. Syrový žloutek dobře promícháme s vařeným a za stálého míchání (nejlépe ručním šlehačem) přidáme olej, nejprve po kapkách, později tenkým praménkem, dokud se neutvoří pevná majonéza. Bílou měkkou veku (bez kůrky) zvlhčíme v trošce horkého vývaru, utřeme dohladka, dáme vychladnout a pak přidáme do majonézy. Dobře opranou pažitku jemně nakrájíme až před podáváním a spolu s rozsekaným bílkem ji přidáme do majonézy. Osolíme, opepříme podle chuti. *Poznámka:* Uvařené hovězí maso ponecháme ve vývaru, teprve před podáváním je nakrájíme na plátky. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Omáčky k masům
- 16.04.05 vloženo
- 9217x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 natvrdo vařené vejce
- 1 syrový žloutek
- 100 ml oleje
- 50 g bílé veky
- 200 ml vývaru
- 2 svazečky pažitky
- sůl
- mletý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)