Recept Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Natvrdo vařené vejce oloupáme, žloutek prolisujeme přes síto, bílek rozsekáme nadrobno a dáme stranou. Syrový žloutek dobře promícháme s vařeným a za stálého míchání (nejlépe ručním šlehačem) přidáme olej, nejprve po kapkách, později tenkým praménkem, dokud se neutvoří pevná majonéza. Bílou měkkou veku (bez kůrky) zvlhčíme v trošce horkého vývaru, utřeme dohladka, dáme vychladnout a pak přidáme do majonézy. Dobře opranou pažitku jemně nakrájíme až před podáváním a spolu s rozsekaným bílkem ji přidáme do majonézy. Osolíme, opepříme podle chuti. *Poznámka:* Uvařené hovězí maso ponecháme ve vývaru, teprve před podáváním je nakrájíme na plátky. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 9217x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 natvrdo vařené vejce
  • 1 syrový žloutek
  • 100 ml oleje
  • 50 g bílé veky
  • 200 ml vývaru
  • 2 svazečky pažitky
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz