Recept Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Natvrdo vařené vejce oloupáme, žloutek prolisujeme přes síto, bílek rozsekáme nadrobno a dáme stranou. Syrový žloutek dobře promícháme s vařeným a za stálého míchání (nejlépe ručním šlehačem) přidáme olej, nejprve po kapkách, později tenkým praménkem, dokud se neutvoří pevná majonéza. Bílou měkkou veku (bez kůrky) zvlhčíme v trošce horkého vývaru, utřeme dohladka, dáme vychladnout a pak přidáme do majonézy. Dobře opranou pažitku jemně nakrájíme až před podáváním a spolu s rozsekaným bílkem ji přidáme do majonézy. Osolíme, opepříme podle chuti. *Poznámka:* Uvařené hovězí maso ponecháme ve vývaru, teprve před podáváním je nakrájíme na plátky. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 8712x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 natvrdo vařené vejce
  • 1 syrový žloutek
  • 100 ml oleje
  • 50 g bílé veky
  • 200 ml vývaru
  • 2 svazečky pažitky
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pažitková omáčka k vařenému hovězímu masu (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz