Recept Panenka s omáčkou z ementálu a dušených žampionů

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panenka s omáčkou z ementálu a dušených žampionů

Postup

Odblaněnou panenku potřeme solí, pepřem a olivovým olejem, zabalíme do potravinové fólie a uložíme asi na 2 hodiny do ledničky.
Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a opečeme je na rozehřátém másle. Dusíme, až se z nich odpaří voda.
Maso vyndáme z ledničky, necháme odležet při pokojové teplotě a opečeme ze všech stran na olivovém oleji (oleje už nemusí být moc, je na mase). Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C, aby nevychladlo a „dodělalo“ se.
Ve výpeku z masa orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme lžící mouky, opět orestujeme a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme žampiony, 10 minut provaříme a vmícháme jemně nastrouhaný ementál. Necháme rozpustit a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, worcesterem a podravkou.
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Hotový pokrm můžeme posypat čerstvou nebo sušenou pažitkou.

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.07 vloženo
  • 4549x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vepřové panenky
  • 200 g žampionů (menších)
  • 120 g ementálu
  • 1 cibule
  • 200 ml vývaru (z kostky)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • hladká mouka (asi 1 lžíce)
  • olivový olej
  • 1 lžíce másla
  • bílý pepř
  • špetka muškátového květu
  • špetka Podravky nebo Harmonie chuti apod.
  • worcester
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborové noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 13.04.14 11:49

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Panenka s omáčkou z ementálu a dušených žampionů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz