Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky masa poklepeme pěstí nebo plochou hranou dlaně, po stranách opatrně nařízneme a naplníme dvěma olivami (rozplácneme je) a kouskem parmské šunky. Osolíme a lehce opepříme. Po dvou kusech je naplocho napíchneme na jehly (špejle) a z obou stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. (Vypadá to jako osmička.) Udržujeme v teple, nejlépe zabalené do alobalu. Nadrobno nakrájená rajčata, která jsme předtím spařili vařící vodou a oloupali (můžeme použít konzervu), podusíme na malém množství oleje a redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka. Osolíme, opepříme a posypeme bazalkou (podle chuti můžeme přidat i cukr a ocet). Jehly s masem podáváme s kopečkem husté rajčatové omáčky a nadrobno pokrájenou mozzarelou. Pokrm můžeme zapéct (např v MW).
Recept je z kategorií: Minutky
nudle (tagliatelle) nebo jiné těstoviny, dobré jsou i bramborové noky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Panenka na jehle s parmskou šunkou a italským sýrem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnali. Děkuji za odezvu a také přeji krásný nedělní večer. Bona
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle u nas bylo v patek k veceri a moc nam to chutnalo:-) Maso jsem se syrem zapekla (nemela jsem moc kvalitni mozarellu a tak to mozna bylo lepsi) a podavala s testovinami, gnocchi vyzkousim priste. Bono, dekuji za recept a preji pekny vecer.