Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
maccy Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařenou rýži zchladíme. Kuře uvaříme doměkka (dokud nebude maso samo odpadávat od kosti) ve vodě, do které jsme přidali sůl, hřebíček, pepř a muškátový květ. Pak jej obereme a maso nakrájíme (raději bez kůží). Cibuli si jemně nakrájíme a ve woku, ve kterém jsme si dobře rozehřáli trochu oleje opečeme. Pak ztlumíme plamen, přidáme sušený česnek, kmín, koriandr a sambal oelek a zamícháme. Pak přimícháme uvařenou rýži, maso, krevety a sojovou omáčku, dobře promícháme a společně chvíli opékáme. Mezitím si na jiné, ploché pánvi upečeme tenoučké vaječné amoletky, které potom nakrájíme na proužky. Opékanou rýži podáváme na předeřáté servírovací míse společně s nakrájenou okurkou a proužky z amoletek
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
krabí chléb - křupky, které si sami doma usmažíte v oleji (prodává např Spar, Globus)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na NASI GORENG (pečená rýže s kuřecím masem a krevetami)