Recept Nákyp zapálený dle Magdaleny Dobromily Rettigové (kuchařka z roku 1908)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Utři 14 dekagr. másla, vraz do něho 10 žloutků, dej k tomu 14 dekagr. tlučeného cukru, 14 dekagr. utřených i s kůrou strouhaných mandlí, dvě lžíce araku, a míchej tím asi půl hodiny, potom k tomu dej s půl citronu drobně rozkrájenou kůru, tuhý sníh ze šesti bílků a ještě to zamíchej; nyní vymaž formu máslem, vylož ji rozkrájenou pomorančovou kůrou, vlej to do ní a nech to hodinu v páře vařit, pak to i s vodou postav na chvilku do trouby, aby to povrchu ztuhlo; potom to vyklop, polej arakem, za dveřmi to zapal hořícím papírkem a nes to tak v plamenu na tabuli.- Všecka v páře vařená jídla mohou se podobně buď arakem nebo vinným líhem politi a přede dveřmi zapálit; nepřidá to však chuti, následovně to také neschvaluju, leda kdo by toho byl zvláštní milovník.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 30.03.04 vloženo
  • 2600x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience - viz. níže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nákyp zapálený dle Magdaleny Dobromily Rettigové (kuchařka z roku 1908)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz