Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Talíř vyložit mikrotenovým filmem a dát stranou. Našlehat bíky s vanilkou do měkkých kopečků. Po lžících tam zašlejat 6 lžic cukru a směs našlehat do pevných kopečků. Pomocí stěrky sníh rozdělit na čtvrtiny. Velký kastrol naplnit asi 3 cm vody. Snížit teplotu na středně nízkou tak, že z vody jde jenom pára, ale nebublá. Velkou děrovanou lžíci namočit do studené vody, potom s ní vyjmout 1/4 sněhu z mísy a pomocí silikonové, nebo gumové stěrky seškrábnout sníh do vody. Stejně udělat se zbytkem a všechny pošírovat asi 4 minuty na jedné straně, obrátit je a pošírovat další 3 minuty na straně druhé, až jsou tuhé na dotek. Opatrně je přemístit na připravený talíř a lehce přikrýt dalším kusem filmu. Dobře přitisknout okraje a dát do chladničky na 15 minut - 1 celý den. Připravit omáčku. Ovoce dát do mixeru, přidat 3 lžíce cukru a vše rozmixovat do hladka. Propasírovat jemným sítkem a zahodit semínka. Lze přikryté uschovat v chladničce až po 2 dny. Omáčku rozdělit na talířky, nahoru položit pěnové nočky a vše posypat lupínky mandlí (mohou být na sucho opražené). Dezert se může ozdobit snítkou máty. Velice lehký, ale výborný dezert.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadýchané podušky s ovocnou omáčkou-absolutně bez tuku