Recept Nadívaný králíček, nebo také kuřátko-Coniglio Arrotolato

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Na malé pánvi, na středním ohni osmažit Pancettu, vyjmout škvarečky na papírový ubrousek a zahodit tuk (nebo uschovat pro jiné použití). Smíchat vychladlou Pancetta s bylinkami. Opepřit a osolit králíka zvenku i uvnitř a nacpat jej bylinkami. Svázat nohy králíka kuchyňským motouzkem a pořádně ho pokapat olejem. Vložit králíka do pekáče, nalít na něho víno a pekáč vložit do trouby. Péct králíka po 30-45mi. do zlatova, každých 15min. jej polévat šťávou, aby zůstal šťavnatý.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 05.08.03 vloženo
  • 4716x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 60g Pancetta, nebo jivé syrové slaniny, nakrájené na kostičky
  • 250ml posekaných bylinek, jako je petrželka, máta, bazalka, rozmarýn a tymián
  • 1 králík asi 1.3kg očištěný a vykoštěný až na nohy, ale jinak celý
  • sůl a peř
  • olivový olej
  • 390ml suchého bílého vína

Doporučená příloha

  • Risotto a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívaný králíček, nebo také kuřátko-Coniglio Arrotolato

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz