Recept Msagga

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklazan olupeme tak, ze nechame pasiky koze/slupky.
Narezeme asi na 1,5-2 cm kolieska, osolime, nechame vypotit a vyprazame v oleji alebo ich potrieme olejom a dame do rury upiect do zlatava.

Zaroven do kastroliku dame oliv.olej, pridame cibulu, osolime stipkou soli, chvilku prazime a, pridame cesnak a nechame zmaknut.
Ked zacne naberat dych do zlatava pridame paradajkovy pretlak, chvilku oprazime, pridame uvareny zliaty cicer, korenie podla chuti , sol, paradajky na kocky, vsetko spolu minutku miesanim podusime/oprazime, zalejeme vodou. Varime asi 7-10 minut.

Upeceny baklazan este horuci ukladame do vyssieho pekaciku/zapekacej nadoby tesne vedla seba. Na ulozene platky baklazanu nalejeme rovnomerne zeleninovu zmes. Vrch pokladieme kolieskami paradajok a dame zapiect do horucej rury 15-20 minut.
Dobru chut!

Tradicne postne jedlo na blizkom vychode. Podava sa vychladnute s chlebom.
Msagga" v prekladena Studena.

Vyborne je aj teple podavane s ryzou.

Pre nepostnych;-) sa moze posypat mletym opecenym maskom na cibulke, alebo sa mlete masko opecie, posype sa nim v mise/pekaciku baklazan, zaleje zeleninovou zmesou a da zapiect do rury. Sice to uz ma ine meno ale chutne je aj tak.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.09 vloženo
  • 3719x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg baklazanov (tie vacsie)+olej na vyprazanie alebo na potretie
  • 1 dcl olivoveho oleja
  • 2 velke cibule narezane na rezance
  • 5-6 strucikov cesnaku narezany na rezance
  • 3 vrchovate PL par.pretlaku
  • 1,5-2 salky uvareneho ciceru/cizrny
  • 2 paradajky narezane na kocky
  • 2 paradajky narezane na kolieska
  • sol
  • nove korenie mlete
  • skorica mleta

Doporučená příloha

  • feferonka ;-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Msagga

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 27.02.10 05:10
Re: Msagga'

Di, urcite ano..preco nie? chutne to bude urcite. Dobru chut :)
Dakujem :) vsetkym :)

 
di
2451 příspěvků 27.02.10 04:14
Re: Msagga' - Jolanko

tak už to mám nachystané v pekáčku a péct se to bude zítra. Asi to ale sníme teplé. Píšete, že vhodnou přílohou je rýže, ale co myslíte - nešla by k tomu ta příloha, kterou doporučujete u Maqrune? To totiž na zítřek chystám taky (viz. komentář k tomu receptu).

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 16:00
Re: Msagga' - Martine

souhlasím, Jolančiny recepty jsou moc fajn. Popsané i pro naprosté laiky a chutné.

 
martin_etzl
280 příspěvků 24.02.10 15:44
Re: Msagga'

My už jsem vyzkoušeli a můžeme jenom doporučit. Nebijte středoevropana, ale moc dobré to bylo teplé a posypané rozdrobenou fetou.
Všechny recepty od Jolanky, které jsem zatím vyzkoušel byly báječné a navíc přesné. Není potřeba nic domýšlet nebo tápat, všechno je tam „blbovzdorně“ popsané a to mi vyhovuje.

 
svato
1415 příspěvků 24.02.10 14:57
Re: Msagga'

Tá moja nie je vegeteriánka, ale tiež konzumuje prevažne zeleninu. Tiež som pridala do obľúbených.

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 14:50
Re: Msagga'

Tenhle recept na mě vyplaval z rubriky „vařili jsme před rokem“ a koukám, že ho mám v oblíbených. Doteď jsem ho ale nezkusila, musím to co nejdřív napravit. Ideální pro tu mou vegetariánku, lilky i cizrnu ona moc ráda.

 
jolana
5064 příspěvků 24.05.09 17:15
Re: Msagga'-rybko

Dobru chut :)) mam obrovsku radost ak sa zadari a chuti, dakujem :))

 
Rybka
54 příspěvků 27.04.10 08:19
Re: Msagga'-Jolano diky, skvely

recept, moc jsme si pochutnali. Vsechny hlavni ingredience-rajcata, lilek, cizrna
jsou u nas moc oblibene, varim z nich casto a tato kombinace v jednom recepte me moc prijemne prekvapila. lilek jsem nenechavala vypotit, kolecka pokapana oliv. olejem sem upekla v troube, ve finale zapecene asi 25 min, utvoril se krasny „sos“ a nektere kulicky cizrny na povrchu byly upecene dokrupava, jedli jsme teple + pita, tehina, shug. mnam! :-D

 
bedla  24.02.09 04:00
Re: Msagga'

Jolanko, to není jen pro mě, ale i pro ostatní. Vyhledávač lépe reaguje. Jinak moc díky za opravu a příjemný zbytek večera.

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.09 01:57
Re: Msagga'-Alena,

prepac prosim, som si ta poplietla s Gabi..;) este raz dakujem..a s tou feferoncickou zakusovat to chuti..;-) a velmi..;)) pekny vecer..:)

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.09 01:52
Re: Msagga'

Gabi,ked len preklepy, tak to je v poriadku..;-)) … co som si vsimla som opravila…daku­jem..:)
Bedlo, upravene..;-)..zdravim a krasny vecer..;)

 
bedla  24.02.09 01:25
Re: Msagga'

Je i škoda, že do ingrediencí se píší zkratky, třeba oliv. olej, vždyť je to jen pár úhozů navíc. A nemlaťte mě, to si doma píšu do domácího sešitu.

 
alena45
588 příspěvků 24.02.09 01:16
Re: Msagga'

Jolanka, recept vyzerá dobre, ale v ingredienciách máš preklepy, nemohla by si si to opraviť ? Tá feferonka ako príloha to je vtipné. No ja pojedám štiplavé papričky skoro ku všetkému.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz