Recept Msagga

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklazan olupeme tak, ze nechame pasiky koze/slupky.
Narezeme asi na 1,5-2 cm kolieska, osolime, nechame vypotit a vyprazame v oleji alebo ich potrieme olejom a dame do rury upiect do zlatava.

Zaroven do kastroliku dame oliv.olej, pridame cibulu, osolime stipkou soli, chvilku prazime a, pridame cesnak a nechame zmaknut.
Ked zacne naberat dych do zlatava pridame paradajkovy pretlak, chvilku oprazime, pridame uvareny zliaty cicer, korenie podla chuti , sol, paradajky na kocky, vsetko spolu minutku miesanim podusime/oprazime, zalejeme vodou. Varime asi 7-10 minut.

Upeceny baklazan este horuci ukladame do vyssieho pekaciku/zapekacej nadoby tesne vedla seba. Na ulozene platky baklazanu nalejeme rovnomerne zeleninovu zmes. Vrch pokladieme kolieskami paradajok a dame zapiect do horucej rury 15-20 minut.
Dobru chut!

Tradicne postne jedlo na blizkom vychode. Podava sa vychladnute s chlebom.
Msagga" v prekladena Studena.

Vyborne je aj teple podavane s ryzou.

Pre nepostnych;-) sa moze posypat mletym opecenym maskom na cibulke, alebo sa mlete masko opecie, posype sa nim v mise/pekaciku baklazan, zaleje zeleninovou zmesou a da zapiect do rury. Sice to uz ma ine meno ale chutne je aj tak.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.09 vloženo
  • 3755x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg baklazanov (tie vacsie)+olej na vyprazanie alebo na potretie
  • 1 dcl olivoveho oleja
  • 2 velke cibule narezane na rezance
  • 5-6 strucikov cesnaku narezany na rezance
  • 3 vrchovate PL par.pretlaku
  • 1,5-2 salky uvareneho ciceru/cizrny
  • 2 paradajky narezane na kocky
  • 2 paradajky narezane na kolieska
  • sol
  • nove korenie mlete
  • skorica mleta

Doporučená příloha

  • feferonka ;-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Msagga

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 27.02.10 05:10
Re: Msagga'

Di, urcite ano..preco nie? chutne to bude urcite. Dobru chut :)
Dakujem :) vsetkym :)

 
di
2451 příspěvků 27.02.10 04:14
Re: Msagga' - Jolanko

tak už to mám nachystané v pekáčku a péct se to bude zítra. Asi to ale sníme teplé. Píšete, že vhodnou přílohou je rýže, ale co myslíte - nešla by k tomu ta příloha, kterou doporučujete u Maqrune? To totiž na zítřek chystám taky (viz. komentář k tomu receptu).

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 16:00
Re: Msagga' - Martine

souhlasím, Jolančiny recepty jsou moc fajn. Popsané i pro naprosté laiky a chutné.

 
martin_etzl
280 příspěvků 24.02.10 15:44
Re: Msagga'

My už jsem vyzkoušeli a můžeme jenom doporučit. Nebijte středoevropana, ale moc dobré to bylo teplé a posypané rozdrobenou fetou.
Všechny recepty od Jolanky, které jsem zatím vyzkoušel byly báječné a navíc přesné. Není potřeba nic domýšlet nebo tápat, všechno je tam „blbovzdorně“ popsané a to mi vyhovuje.

 
svato
1415 příspěvků 24.02.10 14:57
Re: Msagga'

Tá moja nie je vegeteriánka, ale tiež konzumuje prevažne zeleninu. Tiež som pridala do obľúbených.

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 14:50
Re: Msagga'

Tenhle recept na mě vyplaval z rubriky „vařili jsme před rokem“ a koukám, že ho mám v oblíbených. Doteď jsem ho ale nezkusila, musím to co nejdřív napravit. Ideální pro tu mou vegetariánku, lilky i cizrnu ona moc ráda.

 
jolana
5064 příspěvků 24.05.09 17:15
Re: Msagga'-rybko

Dobru chut :)) mam obrovsku radost ak sa zadari a chuti, dakujem :))

 
Rybka
54 příspěvků 27.04.10 08:19
Re: Msagga'-Jolano diky, skvely

recept, moc jsme si pochutnali. Vsechny hlavni ingredience-rajcata, lilek, cizrna
jsou u nas moc oblibene, varim z nich casto a tato kombinace v jednom recepte me moc prijemne prekvapila. lilek jsem nenechavala vypotit, kolecka pokapana oliv. olejem sem upekla v troube, ve finale zapecene asi 25 min, utvoril se krasny „sos“ a nektere kulicky cizrny na povrchu byly upecene dokrupava, jedli jsme teple + pita, tehina, shug. mnam! :-D

 
bedla  24.02.09 04:00
Re: Msagga'

Jolanko, to není jen pro mě, ale i pro ostatní. Vyhledávač lépe reaguje. Jinak moc díky za opravu a příjemný zbytek večera.

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.09 01:57
Re: Msagga'-Alena,

prepac prosim, som si ta poplietla s Gabi..;) este raz dakujem..a s tou feferoncickou zakusovat to chuti..;-) a velmi..;)) pekny vecer..:)

 
jolana
5064 příspěvků 24.02.09 01:52
Re: Msagga'

Gabi,ked len preklepy, tak to je v poriadku..;-)) … co som si vsimla som opravila…daku­jem..:)
Bedlo, upravene..;-)..zdravim a krasny vecer..;)

 
bedla  24.02.09 01:25
Re: Msagga'

Je i škoda, že do ingrediencí se píší zkratky, třeba oliv. olej, vždyť je to jen pár úhozů navíc. A nemlaťte mě, to si doma píšu do domácího sešitu.

 
alena45
588 příspěvků 24.02.09 01:16
Re: Msagga'

Jolanka, recept vyzerá dobre, ale v ingredienciách máš preklepy, nemohla by si si to opraviť ? Tá feferonka ako príloha to je vtipné. No ja pojedám štiplavé papričky skoro ku všetkému.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz