Recept Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdříve filety osušte, pokrájejte na větší kusy, pokud možno stejné velkosti. Vložte do větší mísy a vše zakapejte pomerančovou šťávou, přidejte jednotlivé lístky z jedné snítky rozmarýnu, proužky chilli papričky a sůl. Opatrně promíchejte, tak abyste nepotrhali jednotlivé kusy ryby. Dejte stranou. Do sklenky dejte pomerančový džem, sójovou omáčku, přidejte 2 PL pomerančové šťávy, promíchejte. Přidejte lístky z druhé snítky rozmarýnu. Zamíchejte a dejte stranou. Do velké pánve dejte olivový olej a postupně vkládejte jednotlivé kousky rybího masa, lehce poprašte uzenou paprikou. Všechny kousky masa postupně opečte do zezlátnutí a dejte stranou. Do druhé pánve nalijte připravenou směs ze sklenky, přidejte kousky rybího masa a opatrně je obracejte. Vzniklou šťávu nechte zredukovat na hustý sos s lesklým povrchem. Jednotlivé kousky masa by měly být krásně obaleny vzniklým sosem. Porce zdobíme opečenými cherry rajčátky a malými snítkami rozmarýnu. TIP: Ozdobu jednotlivých porcí lze doplnit o proužky pomerančové kůry, které jsme nechali zkaramelizovat.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 02.08.05 vloženo
  • 4673x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 větší filety asi 400-500 g
  • 1 pomeranč - kůra i šťáva
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 chilli paprička, zbavená semínek a pokrájená na jemné proužky
  • 1 PL pomerančového džemu (kvalitního)
  • 1 KL světlé sojové omáčky
  • olivový olej
  • uzená paprika
  • sůl
  • cherry rajčátka na ozdobu
  • *1 PL = 1 polévková lžíce
  • 1 KL = 1 kávová lžička*

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

cookie123
253 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

krása:)))

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

Včera jsme tento pokrm měli k obědu, je jemný, letně voňavý. S lehkým bílým vínem se vše krásně doplňuje. A co se týká té uzené papriky, jen lehce poprášit, opravdu se evo nemusíš bát, mám tady také jeden recept na uzenou makrelu, která se pojídá s plátky karamelizovaného pomeranče.

Přeji všem krásný den a děkuji zá váš zájem o recept Toast :o)

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

teda ta ryba v tom sosu musí být moc dobrá :-) jen mi vrtá hlavou jak s pomeranči a rozmarýnem ladí ta uzená paprika… ale věřím toustovi :-)

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

Papajo, ten už tady byl včera - už jsem nad ním slintala večer ;-))

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Mořská štika v pomerančové glazuře ovoněná rozmarýnem

Nemohls to sem napsat včera? :-))) Hledala jsem kombinaci ryba&pomeranč.....nakonec jsem to vymyslela. Tohle je bezva !
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz