Recept Mleté pivní škvarky po maďarsku

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mleté pivní škvarky po maďarsku

Postup

Pivo přivedeme k varu. Přidáme na koštičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří, začnou se kostky sádla škvařit. Ztlumíme plamen a pozvolna doškvařujeme, dokud škvarky nezezlátnou. Poté slejeme sádlo a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s pokrájenou cibulí. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme. Tip: Sádlo můžeme použít také jako pomazánku nebo na vaření. (už to slyšim "kde se v maďarský kuchyni vzalo pivo?" :))

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 10.06.09 vloženo
  • 10370x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sádla na škvaření
  • 500 ml světlého piva
  • 1 cibule
  • 1 feferonka
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté pivní škvarky po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 10.06.09 15:41
Re: Mleté pivní škvarky po maďarsku

1/2 l piva na 1/2 kg škvarků je docela dost… ptám se, jak to ovlivní chuť, asi docela zá:,–(ně? Do hořka? A ještě jeden dotaz… kdy se přidává paprika? Do horkých, do piva nebo až za studena?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz