Recept Mleté pivní škvarky po maďarsku

pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mleté pivní škvarky po maďarsku

Postup

Pivo přivedeme k varu. Přidáme na koštičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří, začnou se kostky sádla škvařit. Ztlumíme plamen a pozvolna doškvařujeme, dokud škvarky nezezlátnou. Poté slejeme sádlo a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s pokrájenou cibulí. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme. Tip: Sádlo můžeme použít také jako pomazánku nebo na vaření. (už to slyšim "kde se v maďarský kuchyni vzalo pivo?" :))

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 10.06.09 vloženo
  • 10855x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sádla na škvaření
  • 500 ml světlého piva
  • 1 cibule
  • 1 feferonka
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mleté pivní škvarky po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mleté pivní škvarky po maďarsku

Alis
2617 příspěvků 10.6.09 15:41
Re: Mleté pivní škvarky po maďarsku

1/2 l piva na 1/2 kg škvarků je docela dost… ptám se, jak to ovlivní chuť, asi docela zá:,–(ně? Do hořka? A ještě jeden dotaz… kdy se přidává paprika? Do horkých, do piva nebo až za studena?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuře na medu Kuře na medu
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz