Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1/ LEVANDULOVÝ MED – máslo rozpustíme na pánvi, přisypeme levandulové květy a zpěníme, aby se uvolnilo aroma. Vypneme plamen a vmícháme akátový med. 2/ Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Medailonky zu lososa okořeníme solí, čerstvým pepřem a bylinkami, zakápneme citrónem a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Vložíme do trouby a pečeme 8 – 10 minut. Asi 2 minuty před dopečením potřeme lososa levandulovým medem. 3/ BRAMBOROVÉ PYRÉ – oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s mlékem do měkka. Polovinu tekutiny slijeme a poté brambory rozmačkáme a propasírujeme přes jemné síto. Hrášek také uvaříme a propasírujeme nebo rozmixujeme dohlídka. Promícháme s bramborami a dochutíme solí a pepřem. Servírujeme na zahřátém talíři, ozdobené čerstvými řeřichovými výhonky. Zdroj – výstřižek z časopisu GURMÁN, nepodařilo se mi zjistit, jaká je původní kuchyně receptu, proto dána Česká republika
viz text
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medailonky z lososa, glazované levandulovým medem, s bramborovým pyré s cukrovým hráškem
Ještě - bramborová kaše s mladým hráškem netřeba pasírovat, velmi chutná
Medailonky z lososa, hmmm, to aby si vzala jedna půjčku
, potkávám lososa mraženého, i jiná rybka
půjde použít… hezký recept i když vynechám levandulový med, nemám.
Další hezká inspirace, díky 