Recept Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

Maso smíchejte s cibulí, bramborovou moučkou, estragonem, solí a vejci. Přidejte creme-fraiche a rozmíchejte na řídší hmotu.

Houby očistěte a rozkrojte je na čtvrtky, větší na osminky. Uzenou šunku nakrájejte na kostičky. Obojí vmíchejte do ochuceného masa. Syrovou paštiku dejte do oválné nebo kulaté mikrovlnné formy, zakryjte folií nebo pokličkou a vlňte při 800 W 10-12 minut. Nechte vychladnout ve formě.

Podávejte s chlebem, bagetou, máslem, plátky vařených vajec, olivami, naloženou ředkví nebo s pickles a pivem.

Recept je z kategorií: Pomazánky Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 18.03.12 vloženo
  • 5521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mletého vepřového nebo směs vepřového a telecího masa
  • ½ malé cibule
  • 2 PL bramborové moučky
  • ½ PL sušeného estragonu
  • ½ PL soli
  • 2 vejce
  • 2 dl creme-fraiche
  • 100 g žampionů
  • 150-200 g uzené šunky

Doporučená příloha

  • chléb, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 25.04.12 02:34

Tentokrát z masa kuřecího, s hlívou. Část s kaší, část „přichucena“ k mazání

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 20.03.12 02:06

Moc nám chutnalo, děkujeme.

Odkaz na uvaření

spiser 18.03.12 10:19

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 20.03.12 01:56

Spiser, hotovo, víc jak polovina snězena. Vynechala jsem houby, vejce šetřím, přidán jeden žloutek, trochu pomixováno + plátky česneku, creme-fraiche vlastní výroby. Ochutnáno ještě vlahé na čerstvou patku, dobrota. K večeři promícháno vidličkou s lžící hodně pikaního rajského protlaku. V bříšku jak v pokojíčku, to je mlsání pro můj ústní otvor… děkuji :palec:
Příště vyzkouším maso drůbeží a houby + slaninu. :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz