Recept Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

Maso smíchejte s cibulí, bramborovou moučkou, estragonem, solí a vejci. Přidejte creme-fraiche a rozmíchejte na řídší hmotu.

Houby očistěte a rozkrojte je na čtvrtky, větší na osminky. Uzenou šunku nakrájejte na kostičky. Obojí vmíchejte do ochuceného masa. Syrovou paštiku dejte do oválné nebo kulaté mikrovlnné formy, zakryjte folií nebo pokličkou a vlňte při 800 W 10-12 minut. Nechte vychladnout ve formě.

Podávejte s chlebem, bagetou, máslem, plátky vařených vajec, olivami, naloženou ředkví nebo s pickles a pivem.

Recept je z kategorií: Pomazánky Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.12 vloženo
  • 5474x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mletého vepřového nebo směs vepřového a telecího masa
  • ½ malé cibule
  • 2 PL bramborové moučky
  • ½ PL sušeného estragonu
  • ½ PL soli
  • 2 vejce
  • 2 dl creme-fraiche
  • 100 g žampionů
  • 150-200 g uzené šunky

Doporučená příloha

  • chléb, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 25.04.12 02:34

Tentokrát z masa kuřecího, s hlívou. Část s kaší, část „přichucena“ k mazání

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 20.03.12 02:06

Moc nám chutnalo, děkujeme.

Odkaz na uvaření

spiser 18.03.12 10:19

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Masová paštika se šunkou a žampiony v mikrovlnné troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 01:56

Spiser, hotovo, víc jak polovina snězena. Vynechala jsem houby, vejce šetřím, přidán jeden žloutek, trochu pomixováno + plátky česneku, creme-fraiche vlastní výroby. Ochutnáno ještě vlahé na čerstvou patku, dobrota. K večeři promícháno vidličkou s lžící hodně pikaního rajského protlaku. V bříšku jak v pokojíčku, to je mlsání pro můj ústní otvor… děkuji :palec:
Příště vyzkouším maso drůbeží a houby + slaninu. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz