Recept Marinované maso, které je vždy po ruce
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z kýty nakrájíme řízky, které naklepeme. Z ostatních surovin promícháním uděláme omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do misky. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji. Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další..... :)))
Recept je z kategorií: Marinády
- 17.04.04 vloženo
- 30216x zobrazeno
Ingredience
- 3/4 kg vepřové kýty (výborná jsou i kuřecí prsa)
- 3 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 1,5 lžíce maggi
- 1,5 lžíce majoránky
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kari
- 1/2 lžičky worchestru
- trochu chilli
- 8-10 stroužků česneku (prolisovat)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Marinované maso, které je vždy po ruce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Marinované maso, které je vždy po ruce
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Naložila jsem kuřecí řízečky. Byly dnes k obědu a byla jsem za ně pochválena. Tudíž Tresinko děkuji za receptík, díky jemuž jsem si zase trochu šplhla.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Danulík, už jsem to zmiňovala v diskuzi co se dá dát do mrazáku. Maso v marinádě nech zmrznout. Pak ti vydrží třeba rok.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsem si to přečetla, zítra naložím a již vidím jak se rodina olizuje. Dnes jsme měli naložené maso k večeři a tento recept mi vyhovuje, že vydrží týden. Znáte někdo delší naložení masa? Bojím se těch vajec, že vadrží týden?