Recept Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

bona Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smícháme veškeré suroviny na marinádu, tzn. vše mimo mrkve a hořčice. Uvedeme k varu, přidáme podélně rozčtvrcené mrkve a uvaříme je téměř doměkka, nebo lépe řečeno dokřupava. Mrkev vyjmeme, naservírujeme na talíře a do horké marinády vmícháme hořčici. Ochutnáme a dochutíme. Marinádou přelijeme mrkev a podáváme buď teplé anebo studené, dobře vychlazené.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 4494x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 200 ml vody
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 stroužky česneku
  • 8 lžic olivového oleje
  • vinný ocet (asi 2 lžíce)
  • tymián
  • bobkový list
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • pepř
  • sůl
  • 1-2 lžičky hořčice (nejlépe dijonské)

Doporučená příloha

  • maso nebo jen čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

NO TEDY!!! To se mi zdá fantastické… Dík!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz