Recept Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smícháme veškeré suroviny na marinádu, tzn. vše mimo mrkve a hořčice. Uvedeme k varu, přidáme podélně rozčtvrcené mrkve a uvaříme je téměř doměkka, nebo lépe řečeno dokřupava.
Mrkev vyjmeme, naservírujeme na talíře a do horké marinády vmícháme hořčici. Ochutnáme a dochutíme.

Marinádou přelijeme mrkev a podáváme buď teplé anebo studené, dobře vychlazené.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 3584x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 200 ml vody
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 stroužky česneku
  • 8 lžic olivového oleje
  • vinný ocet (asi 2 lžíce)
  • tymián
  • bobkový list
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • pepř
  • sůl
  • 1-2 lžičky hořčice (nejlépe dijonské)

Doporučená příloha

  • maso nebo jen čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinovaná mrkev po francouzsku (nejen pro Milana)

NO TEDY!!! To se mi zdá fantastické… Dík!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz