Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nasekanu cibulu oprazime na troske oliv. oleja do sklovita. Pridame nasekany cesnak, spolu oprazime, pridame masko nakrajane na mensie kocky, oprazime. Ked masko zmeni farbu pridame par. pretlak, harisa, premiesame a oprazime trosku - ak pridavame par. pretlak stale trosku oprazime-teplotou strati na kyslosti a je v jedle lahodnejsi. Primiesame namoceny a scedeny cicer, osolime , okorenime. Vsetko spolu premiesame a zalejeme vodou. Varime na slabom plameni do makka. Ku koncu varenia pridame 1 KL vrchovatu bazalca/mata. Spagety uvarime, oplachneme a scedime. Sote : 1-2 PL olivoveho oleja+maslo na vysokej panvici rozpustime, pridame spagety, stipku soli, 1 KL bazalky/maty a premiesavame az sa vsetko spolu spoji, premiesa a zavoni. V Tunise sa to podava tak, ze zo spagiet sa urobi ako veniec koldokola servirovacej misy a masko sa naklada do stredu. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Maqrune
Jolano
, kde máš recept na brik? 
5068 příspěvků 15.1.11 15:11
Dnes oslavujeme… super narod!
foto tady..
http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
2452 příspěvků 27.2.10 04:10
tak už se to vaří, jsem hrozně zvědavá!
konečně Zdenda zbaštil cizrnu a dokonce mu chutnala
, dík za moc dobrý oběd 
ano, skoro jako náš guláš, ale cicer a máta mu dávají příchuť slunce
, voda se vyvařila skoro všechna,
takže není potřeba zahustit a na špagetách bude krásně držet, teď už
chodím ochutnávat i já 
5068 příspěvků 21.9.07 06:27
..verim, voni to prenaramne… spagety nelameme, varime ich cele. Chalani maju radi do taniera a urobit jamku a do nej nalozit masko, ja mam rada klasicky slovensky, spagety a k tomu prilozit masko. Dobru chut..;))
Len tak pre zaujimavost je to ludove jedlo v severnej afrike, asi ako u nas gulas.
už se vaří na zítra, krásné maso jsem měla, od roštěnce, vůně vytáhla ,,Lórence" z bidla
, chodí mi zvedat pokličku, bojím bojím, asi
si ráno vezmu hrnec sebou do práce
Měj se hezky, zítra v jednu budeš
škytat 
5068 příspěvků 19.9.07 17:47
Diky a uz som aj doplnila ku ciceru- cizrnu …ozaj, az mam vsetky ingrediencie spolu a prevrie, tak sup s kastrolom do pece… tam na miernej teplote vari sa to dusi sa to samucicke samo a nemusime davat pozor… moze byt aj vyssi pekacik a zatesnit alobalom..
Papajo, to je cizrna, neboli římský hrách.
Tohle vypadá na bezva baštu. Jen prosím o překlad
Co je „cicer“?
P.