Recept Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové Bezlep
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Jednou jsem dostala od znamych, jako dik za neco, krasny kusanec vysokeho rostence. Maso bylo tak dobre, ze jsem jinam uz pro hovezi nechodila... A nekdy to bylo i s dobrou radou ;)
Postup
Cibuli oloupat, rozkrojit napul a potom na tenke platky. Rizky mirne naklepat, osolit a opeprit je a cast poskladat do maslem vymazane zapekaci misky nebo pekacku. Na ne polozit cast cibule a cast na drobno posekanych okurek. Takto vytvorene vrstvy se musi opakovat dvakrat. Maslo nakrajet na platky a pridat navrch. Vse zalit zchladlym vyvarem tak, aby byly vrstvy potopeny. Prikryt poklici a vlozit do mirne trouby na 3 hodiny. Po trech hodinach vyjmout maso, dat ho stranou a stavu na dne misky nebo pekacku pokropit octem. Vmichat tam sardelky a vse nechat mirne probublat. Do misky nebo pekace vratit maso, nechat ho sehrat a vse horke podavat s ryzi nebo bagetou. Lodni hovezi je dobre zapijet polosuchym lehkym cervenym vinkem.
Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky
- 28.04.11 vloženo
- 9112x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 x rizek z falesne svickove, kazdy az 200 g
- 1 kg cervene cibule
- 60 g masla
- 1 lzice cerveneho vinneho octa
- 4 ks sladkokysele okurky
- sul a cerstve pomlety pepr podle chuti
- hovezi vyvar podle potreby
- 4 oplachnute v mlece namocene a vidlickou utrene sardelky
Doporučená příloha
ryze, bageta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku6.7.16 17:35
Vyzkoušela jsem podle receptu z falešné svíčkové a stačilo péct jen
dvě hodiny. Vaření nebo spíš pečení v jednom pekáči, bez hlídání,
mám ráda
Diskuse k receptu Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové
goro, ja kucharku pani Martincove neznam. Recept mi dal pan reznik a varila jsem v Jeseniku…tedy proto ta CR. Diky za pekny a poucny komentar k receptu…
casino, ten rostenec jsem pouzivala na vsechno mozne dokonce i na tatarsky biftek (byl chutnejsi). Pan reznik mel maso krasne odlezele…
82 příspěvků 2.5.11 09:02
Znám tenhle recept od Martincové jako „Biftecks des bateliers de la Loire“ (bifteky loirských lodníků), změnil bych snad jen původ, jinak vřele doporučuji, mám ten recept léty vyzkoušený, můžete samozřejmě dusit i déle a na sporáku, hlavně NEMÍCHAT.
Řízky z falešné svíčkové

No, já bych to spíše dělal z toho roštěnce zmíněného v úvodu