Recept Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové Bezlep

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové

Úvod

Jednou jsem dostala od znamych, jako dik za neco, krasny kusanec vysokeho rostence. Maso bylo tak dobre, ze jsem jinam uz pro hovezi nechodila… A nekdy to bylo i s dobrou radou ;)

Postup

Cibuli oloupat, rozkrojit napul a potom na tenke platky. Rizky mirne naklepat, osolit a opeprit je a cast poskladat do maslem vymazane zapekaci misky nebo pekacku. Na ne polozit cast cibule a cast na drobno posekanych okurek. Takto vytvorene vrstvy se musi opakovat dvakrat. Maslo nakrajet na platky a pridat navrch. Vse zalit zchladlym vyvarem tak, aby byly vrstvy potopeny. Prikryt poklici a vlozit do mirne trouby na 3 hodiny.

Po trech hodinach vyjmout maso, dat ho stranou a stavu na dne misky nebo pekacku pokropit octem. Vmichat tam sardelky a vse nechat mirne probublat. Do misky nebo pekace vratit maso, nechat ho sehrat a vse horke podavat s ryzi nebo bagetou.

Lodni hovezi je dobre zapijet polosuchym lehkym cervenym vinkem.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.04.11 vloženo
  • 5519x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 x rizek z falesne svickove, kazdy az 200 g
  • 1 kg cervene cibule
  • 60 g masla
  • 1 lzice cerveneho vinneho octa
  • 4 ks sladkokysele okurky
  • sul a cerstve pomlety pepr podle chuti
  • hovezi vyvar podle potreby
  • 4 oplachnute v mlece namocene a vidlickou utrene sardelky

Doporučená příloha

  • ryze, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.07.16 17:35

Vyzkoušela jsem podle receptu z falešné svíčkové a stačilo péct jen dvě hodiny. Vaření nebo spíš pečení v jednom pekáči, bez hlídání, mám ráda :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Lodnické hovězí podle pana řezníka z Lipové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 02.09.11 23:47

goro, ja kucharku pani Martincove neznam. Recept mi dal pan reznik a varila jsem v Jeseniku…tedy proto ta CR. Diky za pekny a poucny komentar k receptu…

casino, ten rostenec jsem pouzivala na vsechno mozne dokonce i na tatarsky biftek (byl chutnejsi). Pan reznik mel maso krasne odlezele…

 
goro
82 příspěvků 02.05.11 09:02

Znám tenhle recept od Martincové jako „Biftecks des bateliers de la Loire“ (bifteky loirských lodníků), změnil bych snad jen původ, jinak vřele doporučuji, mám ten recept léty vyzkoušený, můžete samozřejmě dusit i déle a na sporáku, hlavně NEMÍCHAT.

 
casino
4463 příspěvků 28.04.11 21:01

Řízky z falešné svíčkové :?:
No, já bych to spíše dělal z toho roštěnce zmíněného v úvodu :think:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz