Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Langustiny ostrým nožem (začněte opatrně od hlavy jinak potrháte maso a jsou k ničemu) rozpulte podélně na dva díly a odstraňte hrotem nože v místě hlavy schánky s pískem. Poznáte to tak, že místo je tmavší a je ohraničeno s blánou. Eventuelní nazelenalou substanci však neodtraňujte! Na širší pánev nalejte olej a naskládejte rozpůlené langustiny, osolte, opepřete, zalejte vínem a dejte na oheň. Jakmile to příjde do varu zakryjte poklici a duste. Jakmile maso zbělá odtraňte poklici vyduste šťávu tak aby zůstalo minimum. Přidejte rozetřený česnek a krouživým pánve rozprostřete čenek a zakryjte na 1 minutu poklici. Podávejte na předehřátých talířích polité zbylou šťávou. V některých zemích na př. Italii k langustinám podávají citron. 0sobně ho nepoužívám, vychutnám myslím lépe jemnost a chuť masa. Poznámka: Uvedl jsem že zeleno-černou substanci jejiž český název neznám (francouzský je to corail) se nemá odstraňovat! Nevyskytuje se u všech langustin. Při tepelné úpravě zčervená a navíc chutné. Konzumují se tak, že vidličkou se vybere masičko a decentně ukazováky a palci obou rukou chytnou za hlavičkou a ocásek krunýře a "vycucnou" včetně obsahu hlavy. Proto se Vám v restauraci podávají misky s vodou s kolečkem citronu, abyste po jídle si mohli umýt prsty. Pro ty kdo již to konzumoval, možna tato poznámka bude připadat hloupě, ale preferuji, aby nový adept na tuto lahůdku věděl jak se to správně i konzumuje.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Langoustiny (Norský humřík) na můj způsob - Langoustine a ma maniere
Tak v čr velice drahe, jinak Langusta má super maso, nemá to chybu, jen je mám o malinko levnější jak v čr, mě přijde v přepočtu okolo dvouset korun kilo. Ale všm doporučuji, je to opravdová delikatesa.