Recept Langoustiny (Norský humřík) na můj způsob - Langoustine a ma maniere

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Langustiny ostrým nožem (začněte opatrně od hlavy jinak potrháte maso a jsou k ničemu) rozpulte podélně na dva díly a odstraňte hrotem nože v místě hlavy schánky s pískem. Poznáte to tak, že místo je tmavší a je ohraničeno s blánou. Eventuelní nazelenalou substanci však neodtraňujte! Na širší pánev nalejte olej a naskládejte rozpůlené langustiny, osolte, opepřete, zalejte vínem a dejte na oheň. Jakmile to příjde do varu zakryjte poklici a duste. Jakmile maso zbělá odtraňte poklici vyduste šťávu tak aby zůstalo minimum. Přidejte rozetřený česnek a krouživým pánve rozprostřete čenek a zakryjte na 1 minutu poklici. Podávejte na předehřátých talířích polité zbylou šťávou. V některých zemích na př. Italii k langustinám podávají citron. 0sobně ho nepoužívám, vychutnám myslím lépe jemnost a chuť masa.

Poznámka: Uvedl jsem že zeleno-černou substanci jejiž český název neznám (francouzský je to corail) se nemá odstraňovat! Nevyskytuje se u všech langustin. Při tepelné úpravě zčervená a navíc chutné. Konzumují se tak, že vidličkou se vybere masičko a decentně ukazováky a palci obou rukou chytnou za hlavičkou a ocásek krunýře a „vycucnou“ včetně obsahu hlavy. Proto se Vám v restauraci podávají misky s vodou s kolečkem citronu, abyste po jídle si mohli umýt prsty. Pro ty kdo již to konzumoval, možna tato poznámka bude připadat hloupě, ale preferuji, aby nový adept na tuto lahůdku věděl jak se to správně i konzumuje.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.10 vloženo
  • 3094x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 langustin (Norských humříků- Scampi)
  • 5 PL olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 5 cl bílého suchého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langoustiny (Norský humřík) na můj způsob - Langoustine a ma maniere

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
loner1
1 příspěvek 29.12.15 00:14
Langusta

Tak v čr velice drahe, jinak Langusta má super maso, nemá to chybu, jen je mám o malinko levnější jak v čr, mě přijde v přepočtu okolo dvouset korun kilo. Ale všm doporučuji, je to opravdová delikatesa. :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz