Recept Kyselka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a dáme vařit do osolené vody, popř. vhodíme kousek bujónu, přidáme koření a vaříme až budou brambory skoro měkké. Vedle si smícháme podmáslí (podle toho kolik ho dáme, tak bude polévka kyselá), šlehačku a 2-3 lžičky hladké mouky. Vše pořádně rozmícháme. Po uvaření brambor k nim vlijeme směs z podmáslí, mícháme a povaříme. Poté vložíme do vroucí polévky ztracená vejce a bez míchání je necháme uvařit aby držela tvar. Hotovou polévku dle chuti osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 15.09.04 vloženo
  • 10748x zobrazeno

Ingredience

  • brambory
  • koření (bobkový list, černý pepř, nové koření, kmín)
  • cibule
  • šlehačka
  • podmáslí
  • hladká mouka
  • masový bujón
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyselka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz