Recept Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Postup

Očistit zelí, vyjmout košťály a nakrájet ho na jemné proužky. Oloupat jablka a mrkve a nastouhat je. Přidat brusinky, sůl podle chuti a dobře vše promíchat. Vypláchnout velký kameninivý hrnec horkou vodou, vložit dovnitř směs a dobře ji promačkat. Nahoru položit dřevěné prkénko, nebo talířek a na to položit omytý kámen. Pžikrýt vše utěrkou. Když zelenina začne kvasit, tak sem tam do ni vsunout omytou hůlku, aby plyny, které se v ni tvoří, mohly uniknout, jinak by zelenina byla hořká. Taktéž důležité je odejmout jakoukoliv pěnu, která se vytvoří na povrchu. Takto nechat kvasit zeleninu asi 3 dny při teplotě 20°C. Potom přenést nádobu do chladné tmavé komory, nebo sklepa, kde zelenina musí uležet nejméně 2-3 týdny před použitím.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 16870x zobrazeno

Ingredience

  • 10kg bílého zelí
  • 1 kg jablek
  • 1 kg mrkve
  • brusinky
  • 250g zavařovací soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz