Recept Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Postup

Očistit zelí, vyjmout košťály a nakrájet ho na jemné proužky. Oloupat jablka a mrkve a nastouhat je. Přidat brusinky, sůl podle chuti a dobře vše promíchat. Vypláchnout velký kameninivý hrnec horkou vodou, vložit dovnitř směs a dobře ji promačkat. Nahoru položit dřevěné prkénko, nebo talířek a na to položit omytý kámen. Pžikrýt vše utěrkou. Když zelenina začne kvasit, tak sem tam do ni vsunout omytou hůlku, aby plyny, které se v ni tvoří, mohly uniknout, jinak by zelenina byla hořká. Taktéž důležité je odejmout jakoukoliv pěnu, která se vytvoří na povrchu. Takto nechat kvasit zeleninu asi 3 dny při teplotě 20°C. Potom přenést nádobu do chladné tmavé komory, nebo sklepa, kde zelenina musí uležet nejméně 2-3 týdny před použitím.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 19435x zobrazeno

Ingredience

  • 10kg bílého zelí
  • 1 kg jablek
  • 1 kg mrkve
  • brusinky
  • 250g zavařovací soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kvašená zelenina pro zimní měsíce - Ruské zelí

Dolackova
5 příspěvků 30.9.21 23:37

Kimchi je prosím co přesně?

Rozvernaanna
4 příspěvky 29.9.21 19:04

Dřív jsem to s manželem dělala, ale několikrát se nám to nepovedlo a chytlo nám to plíseň. Když jsem viděla tu práci a potom ten neúspěch, tak už jsem to dělat nechtěla. Manžel však má fermentovanou zeleninu rád, tak si začal objednávat kimchi, které se vyrábí u nás a nabízí velmi zajímavé chutě.

Dolackova
5 příspěvků 27.9.21 02:09

Děláte si doma někdo svépomocí kvašenou zeleninu?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz