Recept Krůtí stehna napůl dušená, napůl vařená - se speciální omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krůtí stehna (očištěná, omytá, usušená) posypeme solí a pepřem a poté důkladně po povrchu potřeme třetinou cherry (cherry do krůtí kůže vetřeme skutečně co nejdůkladněji).

Rozpustíme máslo, vložíme krůtí stehna, zprudka a krátce opečeme. Podlijeme další třetinou cherry a přiměřeným množstvím slepičího vývaru, nádobu přikryjeme a dusíme.

Mezitím si připravíme cibulku - pokrájíme ji na drobno, aby nás krájení nezdržovalo později (budeme pracovat s několika teplými součástmi jídla najednou)

Zhruba v polovině procesu dušení přivedeme ´větší zbytek´ slepičího vývaru k varu, napůl podušená krůtí stehna vyjmeme z nádoby (zbylou tekutinu uchováme, bude ještě třeba) a vložíme do vařícího vývaru (stehna by měla být ponořená). Přilijeme zbytek cherry a vaříme, dokud maso definitivně nezměkne. Poté krůtí stehna vyjmeme (vývar necháme jako základ pro zajímavou a chutnou polévku) a oloupeme z nich kůži. Uložíme je tak, aby zůstala teplá

Pokrájenou cibulku osmahneme na troše olivového oleje do jemněhněda. Přidáme na drobno pokrájenou kůži ze stehen a osmahneme, aby trošinku křupala. Přidáme zbytek tekutiny po dušení a velmi krátce provaříme (bude-li omáčky málo, můžeme doplnit trochou cherry nebo vývaru - podle chuti).

Na talíře klademe stehna, která polijeme omáčkou a posypeme zelenou kadeřavou petrželkou (čerstvou nejlépe, ovšem lze i zmražená).

Nejlépe podáváme zcela prostě s přílohou TROJE BRAMBORY TARGET = _new , zdobené nadrobno pokrájenou sterilovanou červenou paprikou; ovšem jsou samozřejmě možné i jiné variace…

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.11.07 vloženo
  • 6704x zobrazeno

Čas přípravy

  • 39 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí stehna
  • máslo
  • slepičí vývar (podle potřeby - asi litr a půl, někdy i více - podle velikosti stehen)
  • cherry (asi tři deci)
  • sůl
  • mletý pepř
  • trochu olivového oleje
  • jedna cibulka
  • zelená petrželka na ozdobení

Doporučená příloha

  • ´Troje brambory´; nebo i něco jiného (oves, kroupy, rýže…)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí stehna napůl dušená, napůl vařená - se speciální omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře na medu Kuře na medu
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz