Recept Krůtí stehna napůl dušená, napůl vařená - se speciální omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krůtí stehna (očištěná, omytá, usušená) posypeme solí a pepřem a poté důkladně po povrchu potřeme třetinou cherry (cherry do krůtí kůže vetřeme skutečně co nejdůkladněji).

Rozpustíme máslo, vložíme krůtí stehna, zprudka a krátce opečeme. Podlijeme další třetinou cherry a přiměřeným množstvím slepičího vývaru, nádobu přikryjeme a dusíme.

Mezitím si připravíme cibulku - pokrájíme ji na drobno, aby nás krájení nezdržovalo později (budeme pracovat s několika teplými součástmi jídla najednou)

Zhruba v polovině procesu dušení přivedeme ´větší zbytek´ slepičího vývaru k varu, napůl podušená krůtí stehna vyjmeme z nádoby (zbylou tekutinu uchováme, bude ještě třeba) a vložíme do vařícího vývaru (stehna by měla být ponořená). Přilijeme zbytek cherry a vaříme, dokud maso definitivně nezměkne. Poté krůtí stehna vyjmeme (vývar necháme jako základ pro zajímavou a chutnou polévku) a oloupeme z nich kůži. Uložíme je tak, aby zůstala teplá

Pokrájenou cibulku osmahneme na troše olivového oleje do jemněhněda. Přidáme na drobno pokrájenou kůži ze stehen a osmahneme, aby trošinku křupala. Přidáme zbytek tekutiny po dušení a velmi krátce provaříme (bude-li omáčky málo, můžeme doplnit trochou cherry nebo vývaru - podle chuti).

Na talíře klademe stehna, která polijeme omáčkou a posypeme zelenou kadeřavou petrželkou (čerstvou nejlépe, ovšem lze i zmražená).

Nejlépe podáváme zcela prostě s přílohou TROJE BRAMBORY TARGET = _new , zdobené nadrobno pokrájenou sterilovanou červenou paprikou; ovšem jsou samozřejmě možné i jiné variace…

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.11.07 vloženo
  • 6799x zobrazeno

Čas přípravy

  • 39 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí stehna
  • máslo
  • slepičí vývar (podle potřeby - asi litr a půl, někdy i více - podle velikosti stehen)
  • cherry (asi tři deci)
  • sůl
  • mletý pepř
  • trochu olivového oleje
  • jedna cibulka
  • zelená petrželka na ozdobení

Doporučená příloha

  • ´Troje brambory´; nebo i něco jiného (oves, kroupy, rýže…)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí stehna napůl dušená, napůl vařená - se speciální omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Karbanátky Karbanátky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz