Recept Krupicové flameri s ovocem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krupicové flameri s ovocem

Postup

1. Namočíme želatinu. Mléko přivedeme k varu, osolíme, přidáme krupičku a vaříme asi 5 min. Sejmeme z ohně a rozpustíme v něm vymačka­nou želatinu. 2. Vmícháme citronovou šťávu. Smetanu ušleháme s 50 g cukru a vanilkovým cukrem a vmícháme do vychladlé kaše. Pudink ve for­mičkách postavíme na 5 hod. do chladničky. 3. Červené víno svaříme s cukrem, hřebíčkem, citronovou šťávou a kůrou. Odstavíme z ohně, vložíme sušené ovoce a necháme 60 min. stát. Poté přidáme solamyl rozmíchaný ve 2 lžících vo­dy a necháme přejít varem. Dáme vychladnout. 4. Pudink vyklopíme na talířky, posypeme skořicí a obložíme ovocem a kousky skořice.

Recept je z kategorií: Poháry

Nahlásit recept

  • 17.11.01 vloženo
  • 6571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 plátky želatiny
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • 40 g krupičky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml červeného vína
  • 1 hřebíček
  • šťáva a strouhaná kůra z 1 citronu
  • 350 g směsi sušeného ovoce
  • 2 lžičky solamylu
  • mletá skořice
  • 2 kousky skořice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krupicové flameri s ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Květáková polévka Květáková polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz