Recept Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Krevety vyloupeme, odtraníme střívka, omyjeme ve vodě s octem a necháme v sítu odkapat. (Mražené krevety spaříme horkou vodou.) 2. Česnek a chilli posekáme najemno, rajčata přepůlíme a propasírujeme na hrubém struhadle. 3. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a chilli papričky, asi minutu za stálého míchání opékáme, česnek nesmí zhnědnout. Přidáme propasírovaná rajčata, pepř, sůl dle chuti a nezakryté dusíme asi 15 minut. 4. Přidáme okapané krevety a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut. Odstavíme a do ještě horké směsi přidáme na kostky nakrájený sýr feta. Podáváme s rýží nebo chlebem. Obměna: v bodě 4: okapané krevety vložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí i se sýrem feta a zapečeme. Tento pokrm se nazývá Garides saganaki, Zapečené krevety.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 27.11.06 vloženo
  • 7105x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g středně velkých krevet
  • 4 zralá rajčata
  • rajčatový protlak (asi 125 ml)
  • chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 50 g sýru feta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevety se sýrem feta - Garides me feta

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - Garides me feta - marianne,

krevety, tak jako čerstvé mořské potvorky i ryby mně zde nesmírně schází. V Kanadě jsem je jedla často a také jsem je často připravovala na všechny možné způsoby. Zde však krevetky dostanu koupit jenom zmražené, předvařené a mrňavoučké. No, asi bydlím na špatném místě, zato je zde v kopečcích krásně :)

Pa,

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Babi, krevety střední velikosti, zejména čerstvé, lze připravit na oba způsoby, efektnější je " garides saganaki". Malé krevetky připravujeme jen jako „garides me feta“, aby dlouhou tepelnou úpravou neztvrdly.
Děkuji za komentář, měj se hezky.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - marianne,

recept jsem někde jedla (saganaki) a bylo to výborné! Pochopitelně je dobré mít čerstvé krevetky alespoň střední velikosti ;o) Až se mi podaří nějaké sehnat, tak budu mít problém s výběrem jak je připravit. Co bys doporučovala ¨Garides me feta¨, nebo ¨saganaki¨? Děkuji Ti za recept!

Zdraví,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz