Recept Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Krevety vyloupeme, odtraníme střívka, omyjeme ve vodě s octem a necháme v sítu odkapat. (Mražené krevety spaříme horkou vodou.) 2. Česnek a chilli posekáme najemno, rajčata přepůlíme a propasírujeme na hrubém struhadle. 3. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a chilli papričky, asi minutu za stálého míchání opékáme, česnek nesmí zhnědnout. Přidáme propasírovaná rajčata, pepř, sůl dle chuti a nezakryté dusíme asi 15 minut. 4. Přidáme okapané krevety a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut. Odstavíme a do ještě horké směsi přidáme na kostky nakrájený sýr feta. Podáváme s rýží nebo chlebem. Obměna: v bodě 4: okapané krevety vložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí i se sýrem feta a zapečeme. Tento pokrm se nazývá Garides saganaki, Zapečené krevety.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 27.11.06 vloženo
  • 7379x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g středně velkých krevet
  • 4 zralá rajčata
  • rajčatový protlak (asi 125 ml)
  • chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 50 g sýru feta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krevety se sýrem feta - Garides me feta

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - Garides me feta - marianne,

krevety, tak jako čerstvé mořské potvorky i ryby mně zde nesmírně schází. V Kanadě jsem je jedla často a také jsem je často připravovala na všechny možné způsoby. Zde však krevetky dostanu koupit jenom zmražené, předvařené a mrňavoučké. No, asi bydlím na špatném místě, zato je zde v kopečcích krásně :)

Pa,

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - Garides me feta

Babi, krevety střední velikosti, zejména čerstvé, lze připravit na oba způsoby, efektnější je " garides saganaki". Malé krevetky připravujeme jen jako „garides me feta“, aby dlouhou tepelnou úpravou neztvrdly.
Děkuji za komentář, měj se hezky.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krevety se sýrem feta - marianne,

recept jsem někde jedla (saganaki) a bylo to výborné! Pochopitelně je dobré mít čerstvé krevetky alespoň střední velikosti ;o) Až se mi podaří nějaké sehnat, tak budu mít problém s výběrem jak je připravit. Co bys doporučovala ¨Garides me feta¨, nebo ¨saganaki¨? Děkuji Ti za recept!

Zdraví,

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz