Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Krevety vyloupeme, odtraníme střívka, omyjeme ve vodě s octem a necháme v sítu odkapat. (Mražené krevety spaříme horkou vodou.) 2. Česnek a chilli posekáme najemno, rajčata přepůlíme a propasírujeme na hrubém struhadle. 3. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a chilli papričky, asi minutu za stálého míchání opékáme, česnek nesmí zhnědnout. Přidáme propasírovaná rajčata, pepř, sůl dle chuti a nezakryté dusíme asi 15 minut. 4. Přidáme okapané krevety a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut. Odstavíme a do ještě horké směsi přidáme na kostky nakrájený sýr feta. Podáváme s rýží nebo chlebem. Obměna: v bodě 4: okapané krevety vložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí i se sýrem feta a zapečeme. Tento pokrm se nazývá Garides saganaki, Zapečené krevety.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krevety se sýrem feta - Garides me feta
krevety, tak jako čerstvé mořské potvorky i ryby mně zde nesmírně schází. V Kanadě jsem je jedla často a také jsem je často připravovala na všechny možné způsoby. Zde však krevetky dostanu koupit jenom zmražené, předvařené a mrňavoučké. No, asi bydlím na špatném místě, zato je zde v kopečcích krásně
Pa,
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, krevety střední velikosti, zejména čerstvé, lze připravit na oba způsoby, efektnější je " garides saganaki". Malé krevetky připravujeme jen jako „garides me feta“, aby dlouhou tepelnou úpravou neztvrdly.
Děkuji za komentář, měj se hezky.
recept jsem někde jedla (saganaki) a bylo to výborné! Pochopitelně je dobré mít čerstvé krevetky alespoň střední velikosti ;o) Až se mi podaří nějaké sehnat, tak budu mít problém s výběrem jak je připravit. Co bys doporučovala ¨Garides me feta¨, nebo ¨saganaki¨? Děkuji Ti za recept!
Zdraví,