Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tutinek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout (kdo pospíchá mám vyzkoušeno, že stačí odležet přes noc). Druhý den na pomoučeném vále, vyválíme těsto na tloušťku asi 3 mm.Krájíme proužky asi 1,5 cm široké a délku přibližně 7 cm.Proužky stáčíme na malé trubičky a pokládáme na plech, kde je potřeme rozšlehanými žloutky.Pečeme ve sředně vyhřáté troubě při 180 C do zlatova. Ještě teplé je stahujeme z trubiček.Vycladlé je plníme sněhem. Náplň:Bílky z cukrem smícháme a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a poté již bez vodní lázně do zchladnutí. Kremrolky jsou pěkně nadýchané a jsou trošku jinačí než z listového těsta, ale jsou výborné.Z tohoto těsta dělám a štrůdl.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kremrolky
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsou vynikající, místo sladké náplně můžeme použít třeba třenou nivu, nebo šunkovou pěnu a pod. Mňamka náramná.