Recept Kremrolky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout (kdo pospíchá mám vyzkoušeno, že stačí odležet přes noc). Druhý den na pomoučeném vále, vyválíme těsto na tloušťku asi 3 mm.Krájíme proužky asi 1,5 cm široké a délku přibližně 7 cm.Proužky stáčíme na malé trubičky a pokládáme na plech, kde je potřeme rozšlehanými žloutky.Pečeme ve sředně vyhřáté troubě při 180 C do zlatova. Ještě teplé je stahujeme z trubiček.Vycladlé je plníme sněhem. Náplň:Bílky z cukrem smícháme a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a poté již bez vodní lázně do zchladnutí. Kremrolky jsou pěkně nadýchané a jsou trošku jinačí než z listového těsta, ale jsou výborné.Z tohoto těsta dělám a štrůdl.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 30.03.08 vloženo
  • 3714x zobrazeno

Ingredience

  • 60 dkg hladké mouky
  • 50 dkg Hery nebo jiného margarínu
  • 4 žloutky
  • 12 polévkových lžic studené vody
  • 2-3 polévkové lžíce octa
  • 2 žloutky na potření
  • na náplň:6 bílků a 30 dkg moučkového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kremrolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kremrolky

bocianka
528 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kremrolky

Jsou vynikající, místo sladké náplně můžeme použít třeba třenou nivu, nebo šunkovou pěnu a pod. Mňamka náramná.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz