Recept Kremrolky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout (kdo pospíchá mám vyzkoušeno, že stačí odležet přes noc). Druhý den na pomoučeném vále, vyválíme těsto na tloušťku asi 3 mm.Krájíme proužky asi 1,5 cm široké a délku přibližně 7 cm.Proužky stáčíme na malé trubičky a pokládáme na plech, kde je potřeme rozšlehanými žloutky.Pečeme ve sředně vyhřáté troubě při 180 C do zlatova. Ještě teplé je stahujeme z trubiček.Vycladlé je plníme sněhem.

Náplň:Bílky z cukrem smícháme a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a poté již bez vodní lázně do zchladnutí.

Kremrolky jsou pěkně nadýchané a jsou trošku jinačí než z listového těsta, ale jsou výborné.Z tohoto těsta dělám a štrůdl.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.03.08 vloženo
  • 3534x zobrazeno

Ingredience

  • 60 dkg hladké mouky
  • 50 dkg Hery nebo jiného margarínu
  • 4 žloutky
  • 12 polévkových lžic studené vody
  • 2-3 polévkové lžíce octa
  • 2 žloutky na potření
  • na náplň:6 bílků a 30 dkg moučkového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kremrolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bocianka
528 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kremrolky

Jsou vynikající, místo sladké náplně můžeme použít třeba třenou nivu, nebo šunkovou pěnu a pod. Mňamka náramná.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz