Recept Krémeš

bety Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme 2 placky.Jednu necháme upéct v celku a druhou placku rozkrájíme na úhledné kostičky a taky upečeme do růžova, nebo ji upečeme vcelku a rozkrájíme ještě vlažnou. Na vychladlou placku navrstvíme vyšlehaný studený krém. Na krém dáme vyšlehané šlehačky a navrch poklademe kostičky z upečené placky. Moučník uskladníme v lednici do druhého dne a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 06.06.04 vloženo
  • 11449x zobrazeno

Ingredience

  • těsto:
  • 25 dkg hladké mouky
  • 5 dkg Hery
  • 10 dkg cukru moučky
  • 1 rovná lžíce medu
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička jedlé sody
  • krém:
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 žloutek
  • trochu rumu
  • ze surovin uvaříme pudink
  • 1 máslo, 2o dkg cukru, vyšleháme a přidáme vychladlý pudink.
  • 2 ks šlehačky

Doporučená příloha

  • kávička se šlehačkou…dobrou chuť

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémeš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krémeš

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeš

Jen pro inspiraci Krémeše

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeš

Taky jsem dávala na Labužníka krémeše - jde o méně pracnou variantu tohoto receptu - ovšem nechat rozležet do druhého dne - nemožné! Je to vynikající mňamka a pokud si chce člověk zachovat štíhlý pas, pak je lepší je nedělat. A nebo je udělat před vělkou návštěvou, aby toho doma moc nezbylo.

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeš

Kopretinko ano, je to útok se vším všudy…ale stojí za to. Pak je ale dobré aspoň
den držet hladovku, ať se můžem svléknout do plavek.
Ještě jsem chtěla dodat, že je nejlepší použít šlehačku v prášku, vydrží déle
držet tvar.
Přeju všem labužníkům hezký pracovný týden…

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeš

Bety,

mňáááááám tohle je útok na chuťové buňky :o)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz