Recept Krém z vaječného likéru se sněhovými noky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krém z vaječného likéru se sněhovými noky

Postup

1. Vanilkový lusk nařízneme, dřeň vyškrábeme. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbytek vaříme 5 min. s vanilkovým luskem a dření. Lusk vyjmeme, do mléka přidáme solamyl a ještě 2 min. vaříme. 2. Vmícháme likér, prohřejeme a sejmeme z plot­ny. Oddělíme vaječné bílky a žloutky, žloutky ro­zšleháme a vmícháme do krému. Dáme jej do sklenic a 2 hodiny chladíme. 3. Bílky šleháme dotuha, postupně přidáváme cukr. Ohřejeme trochu vody. Ze sněhu vypichu­jeme noky, vkládáme je do vody a přiklopené asi 3 min. vaříme. Poté klademe na krém. 4. Granátové jablko rozpůlíme, vybereme jadérka a krém jimi posypeme. Ozdobíme meduňkou.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 14.01.03 vloženo
  • 5008x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 240 kcal, 6 g bílk., 5 g tuků, 39 g sacharidů
  • 1 vanilkový lusk
  • 375 ml mléka
  • 4 lžíce solamylu
  • 125 ml vaječného likéru
  • 2 vejce
  • 60 g cukru
  • 1 granátové jablko
  • meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krém z vaječného likéru se sněhovými noky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz