Recept Králičí smažené voňavé řízečky (kuřecí také)

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykostíme maso, rozdělíme na řízky, jejich okraje nařízneme, jemně je naklepeme a potřeme je smíchanou marinádou. Přikryjeme a vložíme do chladničky do druhého dne. Potom řízky osolíme, obalíme v mouce, našlehaných vejcích do kterých jsme vmíchali hrášek. Na velké pánvi dobře rozehřejeme olej, řízky naskládáme vedle sebe a zalijeme je zbytkem vajec. Pomalu smažíme. Po chvíli řízky obrátíme a rychleji je osmažíme do zlatova. Necháme je okapat na hnědém papírovém sáčku. Podáváme je s bramborovou kaší, nebo šťouchanými bramborami, plátky citronu a snítkou petrželky.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 13.03.07 vloženo
  • 5987x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králičí zadek
  • sůl
  • mouka
  • 3-4 vejce
  • 2 lžíce vyloupaného hrášku, nebo mraženého
  • olej na smažení
  • citronové plátky a zelená petrželka na ozdobu
  • marináda:
  • 1 červená cibule na jemno posekaná
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1/2 lžíce na jemno posekaného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky pálivé papriky, nebo podle chuti
  • 1 lžíce balsamického, nebo vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí smažené voňavé řízečky (kuřecí také)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Karbanátky Karbanátky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz