Recept Králíček z Malty - smažený "Fenek Moqli"

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do velké mísy nalijeme víno a rajský protlak. Přidáme tři stroužky česneku rozkrojené napůl, bylinky a bobkový list. Králíka necháme marinovat do druhého dne. Vyjmeme králíka, a porce osušíme. Osolíme je a popepříme. Tekutinu přecedíme do kastrolu a mírně ji necháme vařit. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme stroužky česneku, ale ne do hněda. Vyjmeme je a uschováme. Do oleje vložíme porce králíka. Smažíme je po částech tak 10 minut a jednou, nebo dvakrát je během smažení obrátíme. Osmažené porce vkládáme do kastrolu s tekutinou zatím co se smaží zbytek králíka. Králíka vyjmeme z tekutiny, (tu můžeme zredukovat a použít jako šťávu na zalití), poskládáme ho na servírovací mísu, obložíme jej česnekem a vše podáváme s važenými bramborami, bramborovou kaší, nebo s hranolky.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 12.12.06 vloženo
  • 5147x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 pěkný králík připravený a naporcovaný
  • celá palice česneku, stroužky oloupané
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1/3 l suchého bílého vína
  • sůl a bílý pepř
  • tymián, rozmarýn a šalvěj (trocha od každého)
  • bobkový list
  • rostlinný olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králíček z Malty - smažený "Fenek Moqli"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Karbanátky Karbanátky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz