Recept Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit ančovičky na 20 minut do vody. Vyjmout je a osušit. Chcete-li, můžete vyjmout kostru. Marinovat králíka ve 3 lžících oleje, víně, citronové šťávě, 2 rozdrcených stroužků česneku, zelenině, bylinkách a soli s pepřem po 6 hodin, nebo do druhého dne. Vyjmout porce králíka a osušit je. Obalit je v solí a pepřem ochucené mouce. Na pánvi rozehřát zbývající olej a když je horký, tak tam vložit papričku, porce králíka a vše rychle osmažit do hněda. Přendat králíka do kastrolu, nebo pekáče. Na horkou pánev nalít marinádu, přivéct ji do prudkého varu, uvolnit přípek a ihned ji nalít na králíka. Pekáč vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a králíka péct po 45 minut. Před ukončením pečení posekat ančovičky, kapary a zbývající česnek a 10 minut je povařit je v 100 ml šťávy z králíka. Přidat do pekáče a dochutit solí a pepřem, rozmarýnem a petrželkou. Ještě na minutu nebo dvě povařit. Podávat horké. Jako příloha jsou výborné široké nudle, nebo malé vařené brambůrky. TIP: Pokrm se může ozdobit snítkou rozmaránu, petrželky, červenou čili papričkou nakrájenou na květ a třebas také několika Caperberry (plody kaparového keře, stejného jako který plodí kapary, ale v tomto případě se keř nechá rozkvéct a jeho ovoce na stopce je jemnější a méně výrazné chuti než kapary. Požívá se jako část předkrmů k masu, sýrům ořechům, salátům těstovinám, Tapas atd.) Z angličtiny přeložený recept od Clarissa Dickson Wright

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.11.06 vloženo
  • 7484x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg porcí králíka
  • 4 nasolené ančovičky, nebo 8 ančoviček v oleji
  • 6 lžic olivového oleje
  • 500 ml suchého bílého vína
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule na tenké plátky nakrájená
  • 1 mrkev na tenké plátky nakrájená
  • 1 řapík celeru na tenko nakrájený
  • 2 bobkové listy
  • na drobno posekaný rozmarýn a petrželka
  • sůl a černý mletý pepř
  • 60 g mouky
  • 1 pálivá chili paprička posekaná a rozdrcená, nebo lupínky sušené a rozdrcené
  • 4 lžíce kaparů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králíček pikantně marinovaný - meisje,

díky za přečtení receptu. Mohu potvrdit, že recept je velice dobrý, protože jsme ho včera měli k večeři a na další večeři je ještě v lednici. Ten bude snad ještě lepší a uleženější.

Mnoho pozdravů do Holandska!

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený.

Babi - to zni mnamoooozne! Uz je v oblibenych a hned jak me prijde kralik do cesty skonci jako pikantne marinovany a taktez pikantne pripraveny, zdravim meisje:o)).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz