Recept Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený

babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit ančovičky na 20 minut do vody. Vyjmout je a osušit. Chcete-li, můžete vyjmout kostru. Marinovat králíka ve 3 lžících oleje, víně, citronové šťávě, 2 rozdrcených stroužků česneku, zelenině, bylinkách a soli s pepřem po 6 hodin, nebo do druhého dne. Vyjmout porce králíka a osušit je. Obalit je v solí a pepřem ochucené mouce. Na pánvi rozehřát zbývající olej a když je horký, tak tam vložit papričku, porce králíka a vše rychle osmažit do hněda. Přendat králíka do kastrolu, nebo pekáče. Na horkou pánev nalít marinádu, přivéct ji do prudkého varu, uvolnit přípek a ihned ji nalít na králíka. Pekáč vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a králíka péct po 45 minut. Před ukončením pečení posekat ančovičky, kapary a zbývající česnek a 10 minut je povařit je v 100 ml šťávy z králíka. Přidat do pekáče a dochutit solí a pepřem, rozmarýnem a petrželkou. Ještě na minutu nebo dvě povařit. Podávat horké. Jako příloha jsou výborné široké nudle, nebo malé vařené brambůrky. TIP: Pokrm se může ozdobit snítkou rozmaránu, petrželky, červenou čili papričkou nakrájenou na květ a třebas také několika Caperberry (plody kaparového keře, stejného jako který plodí kapary, ale v tomto případě se keř nechá rozkvéct a jeho ovoce na stopce je jemnější a méně výrazné chuti než kapary. Požívá se jako část předkrmů k masu, sýrům ořechům, salátům těstovinám, Tapas atd.) Z angličtiny přeložený recept od Clarissa Dickson Wright

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.11.06 vloženo
  • 7961x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg porcí králíka
  • 4 nasolené ančovičky, nebo 8 ančoviček v oleji
  • 6 lžic olivového oleje
  • 500 ml suchého bílého vína
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule na tenké plátky nakrájená
  • 1 mrkev na tenké plátky nakrájená
  • 1 řapík celeru na tenko nakrájený
  • 2 bobkové listy
  • na drobno posekaný rozmarýn a petrželka
  • sůl a černý mletý pepř
  • 60 g mouky
  • 1 pálivá chili paprička posekaná a rozdrcená, nebo lupínky sušené a rozdrcené
  • 4 lžíce kaparů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králíček pikantně marinovaný - meisje,

díky za přečtení receptu. Mohu potvrdit, že recept je velice dobrý, protože jsme ho včera měli k večeři a na další večeři je ještě v lednici. Ten bude snad ještě lepší a uleženější.

Mnoho pozdravů do Holandska!

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králíček pikantně marinovaný a taktéž pikantně připravený.

Babi - to zni mnamoooozne! Uz je v oblibenych a hned jak me prijde kralik do cesty skonci jako pikantne marinovany a taktez pikantne pripraveny, zdravim meisje:o)).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz