Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Gurmeti mi dají za pravdu, že krab má nejlahodnější maso. Nevýhodou tohoto božského tvora je jeho příprava, ale za tu práci myslím že stojí!
Dáme vařit přiměřeně vody do nádoby tak aby se tam mohl krab ponořit. Do vody hned vložíme několi zrnek pepře, bobkové listy, plátky citronů a sůl. Jakmile voda vře ponořime opatrně kraba a vaříme cca12 minut. Po výjmutí necháme zchladnout. Odlámeme všechny nohy i kle-peta v místě tlamičky ostrym nožem z každé strany zaříznem a výjme-me celé tělo. Necháme vykapat veškerou tekutinu, odstraníme "plíce" (houbovité tuhé zahrocené útvary). Měkké části dáme do misky společ-ně s vyškrabaným obsahem který je v krunýři. Pozor, mezi tělem a krunýřem odstraňte blánu, která je tuhá a nestravitelná! Pokud je krab super čerstvý má v krunýři i korpusu těla červenou hmotu, kterou rov-něž dejte do misky. Nožem rozřízneme tělo a začneme vybírat maso z jednotlivých buněk. Nejlépe je to provádět humří vidličkou, nemáte - li nevadí silnější pletací háček Vám to alespoň částečně nahradí. Vyjmuté maso dáváme do misky. Zbývající nožičky a klepeta rozlouskeme humřím kleštěmi a pokud nemáte louskaček na ořechy Vám udělá sko-ro stejnou službu výjmeme maso a dáme do misky, vše vidličkou smí-cháme aby se jednotlivé složky dobře promíchaly. Přidáme ingredience pořádně smícháme a podáváme. Dobrý Ryzlink či Sauvignon není na škodu!
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Toasty z bílého chleba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krabí koktejl - Coctail de tourteau (Cancer pagurus)