Recept Krabí koktejl - Coctail de tourteau (Cancer pagurus)

Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Gurmeti mi dají za pravdu, že krab má nejlahodnější maso. Nevýhodou tohoto božského tvora je jeho příprava, ale za tu práci myslím že stojí!

Postup

Dáme vařit přiměřeně vody do nádoby tak aby se tam mohl krab ponořit. Do vody hned vložíme několi zrnek pepře, bobkové listy, plátky citronů a sůl. Jakmile voda vře ponořime opatrně kraba a vaříme cca12 minut. Po výjmutí necháme zchladnout. Odlámeme všechny nohy i kle-peta v místě tlamičky ostrym nožem z každé strany zaříznem a výjme-me celé tělo. Necháme vykapat veškerou tekutinu, odstraníme "plíce" (houbovité tuhé zahrocené útvary). Měkké části dáme do misky společ-ně s vyškrabaným obsahem který je v krunýři. Pozor, mezi tělem a krunýřem odstraňte blánu, která je tuhá a nestravitelná! Pokud je krab super čerstvý má v krunýři i korpusu těla červenou hmotu, kterou rov-něž dejte do misky. Nožem rozřízneme tělo a začneme vybírat maso z jednotlivých buněk. Nejlépe je to provádět humří vidličkou, nemáte - li nevadí silnější pletací háček Vám to alespoň částečně nahradí. Vyjmuté maso dáváme do misky. Zbývající nožičky a klepeta rozlouskeme humřím kleštěmi a pokud nemáte louskaček na ořechy Vám udělá sko-ro stejnou službu výjmeme maso a dáme do misky, vše vidličkou smí-cháme aby se jednotlivé složky dobře promíchaly. Přidáme ingredience pořádně smícháme a podáváme. Dobrý Ryzlink či Sauvignon není na škodu!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 4948x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks živý krab tobolář (+- 1 kg)
  • 3 PL česnekové majionézy
  • 2 PL suché shery
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 KL voršestrové omáčky
  • několik zrnek pepře
  • několik lístků bobkového listí
  • 3-4 plátky citronů
  • sůl
  • podle chutí několik kapek devil sauce.

Doporučená příloha

  • Toasty z bílého chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krabí koktejl - Coctail de tourteau (Cancer pagurus)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz