Recept Krabí koktejl - Coctail de tourteau (Cancer pagurus)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Gurmeti mi dají za pravdu, že krab má nejlahodnější maso. Nevýhodou tohoto božského tvora je jeho příprava, ale za tu práci myslím že stojí!

Postup

Dáme vařit přiměřeně vody do nádoby tak aby se tam mohl krab ponořit. Do vody hned vložíme několi zrnek pepře, bobkové listy, plátky citronů a sůl. Jakmile voda vře ponořime opatrně kraba a vaříme cca12 minut. Po výjmutí necháme zchladnout. Odlámeme všechny nohy i kle-peta v místě tlamičky ostrym nožem z každé strany zaříznem a výjme-me celé tělo. Necháme vykapat veškerou tekutinu, odstraníme „plíce“ (houbovité tuhé zahrocené útvary). Měkké části dáme do misky společ-ně s vyškrabaným obsahem který je v krunýři. Pozor, mezi tělem a krunýřem odstraňte blánu, která je tuhá a nestravitelná! Pokud je krab super čerstvý má v krunýři i korpusu těla červenou hmotu, kterou rov-něž dejte do misky. Nožem rozřízneme tělo a začneme vybírat maso z jednotlivých buněk. Nejlépe je to provádět humří vidličkou, nemáte - li nevadí silnější pletací háček Vám to alespoň částečně nahradí. Vyjmuté maso dáváme do misky. Zbývající nožičky a klepeta rozlouskeme humřím kleštěmi a pokud nemáte louskaček na ořechy Vám udělá sko-ro stejnou službu výjmeme maso a dáme do misky, vše vidličkou smí-cháme aby se jednotlivé složky dobře promíchaly. Přidáme ingredience pořádně smícháme a podáváme.

Dobrý Ryzlink či Sauvignon není na škodu!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 3461x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks živý krab tobolář (+- 1 kg)
  • 3 PL česnekové majionézy
  • 2 PL suché shery
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 KL voršestrové omáčky
  • několik zrnek pepře
  • několik lístků bobkového listí
  • 3-4 plátky citronů
  • sůl
  • podle chutí několik kapek devil sauce.

Doporučená příloha

  • Toasty z bílého chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krabí koktejl - Coctail de tourteau (Cancer pagurus)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz