Recept Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Těsto rozdělíme na dva díly, jeden o trochu větší. Vyválíme obě části do kruhů. Nízkou kulatou formu vypláchneme vodou a vložíme do ni menší kruh těsta tak, aby vznikl okraj asi 1cm vysoký. Dáme do chadničky na 20min. Troubu předehřejeme na 210-220°C. Filé pstruha nakrájíme na proužky asi jako prst velké a poskládáme je na těsto do formy. Na ně rozdrobíme tymián. V misce našleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme je. Tímto zalijeme pstruha. Okraje trochu nahneme ke středu formy a nahoru všeho položíme další kruh těsta. Okraje dobře k sobě přitlačíme vidličkou a doprostřed vyřízneme malé kolečko (otvot na unikání páry). Celý povrch potřeme žloutkem. Formu vložíme do první 1/3 trouby a pečeme po 35min. TIP: Místo uzeného pstruha se mohou použít filátka čerstvého. Ze zbytků těsta se mohou vykrájet různé ozdoby, jako jsou lístky, rybičky atd. a povrch koláče se jimi může ozdobit.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 01.02.04 vloženo
  • 2996x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g filé z uzeného pstruha
  • 500g lístkového těsta
  • 2-3 snítky tymiánu, čerstvého, mraženého, nebo sušeného (ne mletého)
  • 3 vejce
  • 2dl smetany
  • sůl a pepř
  • 1 žloutek na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz