Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto rozdělíme na dva díly, jeden o trochu větší. Vyválíme obě části do kruhů. Nízkou kulatou formu vypláchneme vodou a vložíme do ni menší kruh těsta tak, aby vznikl okraj asi 1cm vysoký. Dáme do chadničky na 20min. Troubu předehřejeme na 210-220°C. Filé pstruha nakrájíme na proužky asi jako prst velké a poskládáme je na těsto do formy. Na ně rozdrobíme tymián. V misce našleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme je. Tímto zalijeme pstruha. Okraje trochu nahneme ke středu formy a nahoru všeho položíme další kruh těsta. Okraje dobře k sobě přitlačíme vidličkou a doprostřed vyřízneme malé kolečko (otvot na unikání páry). Celý povrch potřeme žloutkem. Formu vložíme do první 1/3 trouby a pečeme po 35min. TIP: Místo uzeného pstruha se mohou použít filátka čerstvého. Ze zbytků těsta se mohou vykrájet různé ozdoby, jako jsou lístky, rybičky atd. a povrch koláče se jimi může ozdobit.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláč z filátka z uzeného pstruha v lístkovém těstě