Recept Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osmažit cibuli a přidat česnek. Přidat maso, játra a za stálého míchání osmažit. Přidat rajčata, rajskou pastu, a na chvíli vše podusit. Pomalinku přidat vývar (tak 250 ml + -), nebo vody a vše podusit do měkka. Nakonec přidat mozeček. Uvařit macaroni, slít je a nechat je okapat. Posekat 2 uvařená vejce. Lehce vše promíchat a ochutit solí a pepřem. Těsto tence vyválet na dva pláty. Jeden vložit do lehce vymaštěné formy (rovné dno a rovné stěny, jako na příklad nádoba na soufle, nebo i velká dortová forma, nebo plech s vysokýn okrajem), na něj dát polovinu vychladlých makaronů, ty zalít polovinou vajec, zasypat polovinou sýra a zalít vše omáčkou. Nahoře zalít druhou polovinou vajec (nechat si trochu na potření koláče), nahoru nasypat zbylý sýr a vše přikrýt druhou částí vyváleného těsta. Doprostřed těsta utvořit otvor (pro unikání páry) a okraje obou těst okrasně spojit. Povrch potřít zbylým našlehaným vejcem (může se zředit lžící smetany, nebo mléka). Formu vložit do předem vyhřáté trouby na 190°C a koláč/pie péct asi 1 hodinu, nebo až je střed upečený a povrch pěkně zlatově hnědý. Koláč/pie nechat chvíli odpočinout před vyklopením na servírovací mísu. Podávat ho nakrájený jako dort a velice horký. TIP: Kdo nemá rád vnitřnosti může smíchat 300 g mletého vepřového a 200 g mletého hovězího a 100 g kuřecích jeter.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 27.11.06 vloženo
  • 4245x zobrazeno

Ingredience

  • 1 recept na "Francouzské těsto na koláče ":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=9367 rozpočet č.1 (dvojité)
  • 100 g kuřecích, nebo krůtích jater očištěných a nakrájených na malé kousky
  • 100 g vepřových jater bez blan a cév, nakrájené na malé kousky
  • 100 g vepřového mozečku, očištěného a nakrájeného na kousky
  • 300 g pomletého vepřového, nebo hovězího
  • 4 oloupaná posekaná rajčata
  • vývaru nebo vody podle potřeby
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 na tenké plátky nakrájených stroužků česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 600 g macaroni
  • 2 na tvrdo uvařená vejce
  • 4 syrová vejce lehce našlehaná
  • 100 g nastrouhaného Parmesanu, nebo jiného chutného tvrdého sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty - lydia,

ono je víc podobných receptů, koláč je to docela klasický a řekla bych zajímavý. Děkuji Ti, že sis recept přečetla.

Moře vřelých pozdravů do Vídně!

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty.

babi to znám, už jsem několikrát dělala, je to výborné. Mám sice trochu jiný recept, bez mozečku, ale na chuti to neubere.
Pěkný večer z Vídně :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz