Recept Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osmažit cibuli a přidat česnek. Přidat maso, játra a za stálého míchání osmažit. Přidat rajčata, rajskou pastu, a na chvíli vše podusit. Pomalinku přidat vývar (tak 250 ml + -), nebo vody a vše podusit do měkka. Nakonec přidat mozeček. Uvařit macaroni, slít je a nechat je okapat. Posekat 2 uvařená vejce. Lehce vše promíchat a ochutit solí a pepřem. Těsto tence vyválet na dva pláty. Jeden vložit do lehce vymaštěné formy (rovné dno a rovné stěny, jako na příklad nádoba na soufle, nebo i velká dortová forma, nebo plech s vysokýn okrajem), na něj dát polovinu vychladlých makaronů, ty zalít polovinou vajec, zasypat polovinou sýra a zalít vše omáčkou. Nahoře zalít druhou polovinou vajec (nechat si trochu na potření koláče), nahoru nasypat zbylý sýr a vše přikrýt druhou částí vyváleného těsta. Doprostřed těsta utvořit otvor (pro unikání páry) a okraje obou těst okrasně spojit. Povrch potřít zbylým našlehaným vejcem (může se zředit lžící smetany, nebo mléka). Formu vložit do předem vyhřáté trouby na 190°C a koláč/pie péct asi 1 hodinu, nebo až je střed upečený a povrch pěkně zlatově hnědý. Koláč/pie nechat chvíli odpočinout před vyklopením na servírovací mísu. Podávat ho nakrájený jako dort a velice horký. TIP: Kdo nemá rád vnitřnosti může smíchat 300 g mletého vepřového a 200 g mletého hovězího a 100 g kuřecích jeter.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 27.11.06 vloženo
  • 4298x zobrazeno

Ingredience

  • 1 recept na "Francouzské těsto na koláče ":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=9367 rozpočet č.1 (dvojité)
  • 100 g kuřecích, nebo krůtích jater očištěných a nakrájených na malé kousky
  • 100 g vepřových jater bez blan a cév, nakrájené na malé kousky
  • 100 g vepřového mozečku, očištěného a nakrájeného na kousky
  • 300 g pomletého vepřového, nebo hovězího
  • 4 oloupaná posekaná rajčata
  • vývaru nebo vody podle potřeby
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 na tenké plátky nakrájených stroužků česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 600 g macaroni
  • 2 na tvrdo uvařená vejce
  • 4 syrová vejce lehce našlehaná
  • 100 g nastrouhaného Parmesanu, nebo jiného chutného tvrdého sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty - lydia,

ono je víc podobných receptů, koláč je to docela klasický a řekla bych zajímavý. Děkuji Ti, že sis recept přečetla.

Moře vřelých pozdravů do Vídně!

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Koláč s pikantní nádivkou zvaný Timpana z Malty.

babi to znám, už jsem několikrát dělala, je to výborné. Mám sice trochu jiný recept, bez mozečku, ale na chuti to neubere.
Pěkný večer z Vídně :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz