Recept Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny Dia

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny

Úvod

Knedliky na pare aj pre diabetikov - preco nie…

Postup

Muku osolime, urobime dulek, rozdrobime drozdie a prilejeme asi 1,5 dcl vlazneho mlieka v ktorom rozpustime drozdie (v tom dulku).
Poprasime mukou, prikryjeme a nechame kvasek vzist.

Potom pridame vajicko a prilievame vlazne mlieko a miesime a miesime, prilievame. Pohankova muka nabera dost tekutin tak si dame na cas a prilevame mlieko pomaly az pokial cesto ma konzistenciu ako cesto na buchty.

Poprasime mukou, vytvarujeme knedlu, prikryjeme a nechame podkysnut.

Podkysnute dame na paru a parime asi 25 minut.

Poznamka: mozeme vytvarovat aj gule a varit vo vode.

Dobru chut :)

Tady taky Pohankovy knedlik

Recept je z kategorií: Knedlíky Přílohy Pro diabetiky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.07.12 vloženo
  • 6616x zobrazeno

Ingredience

  • 1 salka pohankovej muky (pohanku meliem na kavovom mlynceku)
  • 1/2 salky muky zitnej
  • 2 PL hladkej muky bielej
  • 1 male vajco
  • sol
  • drozdie cerstve primerane;nevazila som ale asi kocka 1 krat dva cm
  • 1 salka aj viac mlieko vlazne podla potreby

Doporučená příloha

  • cervena kapusta a maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 24.07.12 15:38

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 24.07.12 18:21

Vyzkousim… ale pohankovou mouku asi radsi koupim… musela bych si prvni koupit mlynek. No ale ja mam vplanu vyzkouset uz tolik receptu, ze nevim, jak to vsechno stihnout :)

 
jolana
5064 příspěvků 24.07.12 17:54

Frantisko, ide to rychlo..muku si nameliem priebezne, dost pouzivam pohanku aj muku z nej..a meliem tak ze zakazdym ked vojdem do kuchyne zomeliem, vysypem muku, necham vychladnut a potom si ju nasypem do flase s uzaverom..necha­mavam ju vychladnut lebo je zahriata mletim aby sa mi vo flasi/vrecku nezaparila.. k masu a cevenej kapuste na jalovcinkach tento knedlik naozaj ladil..diabetici napriklad by mali taketo jedla vyslovene uprednostnovat pred tymi z bielej muky.. a aj my,,preco nie..zdrave, lahodne a ja takto sa da knedlik..kto nevie parit bude varit vo vode..dakujem a ahooj :mavam:

 
Frantiska
927 příspěvků 24.07.12 17:33

Teda jolanko a jak dlouho ti trva namlet tu pohanku, jde to dobre mlet?? Obdivuji tvoje nasezeni pro tve blizke :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz