Recept Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny Dia

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny

Úvod

Knedliky na pare aj pre diabetikov - preco nie…

Postup

Muku osolime, urobime dulek, rozdrobime drozdie a prilejeme asi 1,5 dcl vlazneho mlieka v ktorom rozpustime drozdie (v tom dulku).
Poprasime mukou, prikryjeme a nechame kvasek vzist.

Potom pridame vajicko a prilievame vlazne mlieko a miesime a miesime, prilievame. Pohankova muka nabera dost tekutin tak si dame na cas a prilevame mlieko pomaly az pokial cesto ma konzistenciu ako cesto na buchty.

Poprasime mukou, vytvarujeme knedlu, prikryjeme a nechame podkysnut.

Podkysnute dame na paru a parime asi 25 minut.

Poznamka: mozeme vytvarovat aj gule a varit vo vode.

Dobru chut :)

Tady taky Pohankovy knedlik

Recept je z kategorií: Knedlíky Přílohy Pro diabetiky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.07.12 vloženo
  • 6747x zobrazeno

Ingredience

  • 1 salka pohankovej muky (pohanku meliem na kavovom mlynceku)
  • 1/2 salky muky zitnej
  • 2 PL hladkej muky bielej
  • 1 male vajco
  • sol
  • drozdie cerstve primerane;nevazila som ale asi kocka 1 krat dva cm
  • 1 salka aj viac mlieko vlazne podla potreby

Doporučená příloha

  • cervena kapusta a maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 24.07.12 15:38

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pohankovo-žitný knedlík na páře - Knedlik na pare pohankovo-zitny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 24.07.12 18:21

Vyzkousim… ale pohankovou mouku asi radsi koupim… musela bych si prvni koupit mlynek. No ale ja mam vplanu vyzkouset uz tolik receptu, ze nevim, jak to vsechno stihnout :)

 
jolana
5065 příspěvků 24.07.12 17:54

Frantisko, ide to rychlo..muku si nameliem priebezne, dost pouzivam pohanku aj muku z nej..a meliem tak ze zakazdym ked vojdem do kuchyne zomeliem, vysypem muku, necham vychladnut a potom si ju nasypem do flase s uzaverom..necha­mavam ju vychladnut lebo je zahriata mletim aby sa mi vo flasi/vrecku nezaparila.. k masu a cevenej kapuste na jalovcinkach tento knedlik naozaj ladil..diabetici napriklad by mali taketo jedla vyslovene uprednostnovat pred tymi z bielej muky.. a aj my,,preco nie..zdrave, lahodne a ja takto sa da knedlik..kto nevie parit bude varit vo vode..dakujem a ahooj :mavam:

 
Frantiska
927 příspěvků 24.07.12 17:33

Teda jolanko a jak dlouho ti trva namlet tu pohanku, jde to dobre mlet?? Obdivuji tvoje nasezeni pro tve blizke :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz