Recept Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

danda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

Úvod

Tajemství čínské kuchyně - Jana Urbanová

Postup

Kuřecí sádlo nakrájíme na malé kostičky a ve woku vyškvaříme, škvarečky vyndáme. Bílek rozšleháme a smícháme s polovinou škrobové moučky. Maso nakrájíme na tenké plátky 3x4 cm, střenkou nože lehce naklepeme a v misce promícháme s kašičkou z bílku. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme na jednotlivé slupky, které pokrájíme na velikost masových plátků. Na tenké plátky pokrájíme i bambusové výhonky. V misce rozmícháme vývar, šaosingské víno, wej-su, zázvor, sůl a zbytek škrobové moučky. Ve woku rozpálíme kuřecí tuk a plátky masa na něm prudce osmažíme, hůlkami oddělujeme, aby se plátky neslepily. Maso vyjmeme, do zbylého tuku vložíme plátky cibule a bambusové výhonky, chvilku prohříváme, přidáme maso a zalijeme připraveným vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme do prudkého varu a jakmile omáčka trochu zhoustne odstavíme z ohně. Cibule a bambusové výhonky musí zůstat křupavé.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 05.03.11 vloženo
  • 9175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g vepřové pečeně
  • 100 g bambusových výhonků
  • 2 menší cibule
  • 1 bílek
  • 20 ml šaosingského vína
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • špetka soli
  • špetka wej-su
  • 2 lžíce kuřecího sádla
  • trochu kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

jolana
5068 příspěvků 10.3.11 15:32

Skoda ze majitel sa nesprava tak ustretovo a zodpovedne ako ich admin..ach jaj..:)

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 10.3.11 13:47

Deníčky alias blogy projdou úpravou, takhle nejsou použitelné, to víme. Mám je stále na paměti. Prosím o shovívavost, programátorovi sebrala teď téměř celý měsíc problémová stabilita serveru, jak jste si jistě z výpadků všimli.

Díky,
Tereza

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.3.11 20:16

Deníčky byly fajn, i to že se zobrazovala titulní stránka a hned jsme věděli, kdo co do deníčku vložil nového. Ale i když bylo slibováno, že se původní deníčky obnoví a zárověň budou funkční, už tomu nevěřím. Občas zalistuji z nostalgie :-)

babi
6360 příspěvků 9.3.11 17:44

dandi, ja Ti take dekuji za uvedeni clanku z Nerova denicku…ani jsem nevedela ze tam je. Coz me privadi zpet k dalsimu stupni obziveni formy Labuznika a dalsimu jeho moznemu vylepseni. Rada jsem si cetla nektere clanky a informace. Takto zde neco jeste zustalo, ale je to schovano v ruznych deniccich. Co ty na to? 8-) A co Ty Terezko :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.3.11 09:50

Dando, krasny , poctenicko, ulozeny ! Tak koukej konecne krajet maso klouzavy stylem pchien, bud tak hodna ! :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.3.11 09:31

V Nerově deníčku se o čínském krájení moc hezky čte - http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.3.11 23:06

Třetí fotka je vyškvařené kuřecí sádlo.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 23:55

Wydřice, jeden jediný kousínek byl trošilinku větší a tvé bystré oko ho odhalilo :-) Vypečená šťáva je úžasná, ale není to sádlo.

Jolano :-), já zas můžu všechno, bambus kupuju celé stvoly a je to dobrota :-)
Sádlo přidávám jako ty - lžičku, nebo dvě lžíce vyškvařím a pak na něm osmažím maso, je to úplně jiná chuť, jiná než olej nebo máslo. Nebo lžičku do hotové polévky …, těch daleko nezdravějších věcí je a kolikrát to ani nevíme :-) Taky miluju ústřicovou, rybí, černý ocet, tmavý sezamový olej …ani si nevzpomenu, co já nerada :-)
Rýžový porcelán, mám několik kousků, ale toužím po čajovém servisu s průsvitkou, zatím jsem ale nenatrefila na dekor, který by mne oslovil, protože mám na očích ten babiččin, kdoví kde je mu konec? :-(

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:45

Kamaradka z Plzence pece a vari ve velkem a obcas mi da sklenici vypecene stavy z kurat nebo kachny. To pak nevim, jestli do jidla nebo na chleba ! Mnaaaam ! :lol:

jolana
5068 příspěvků 5.3.11 22:39

Dando, ja sice cinsku kuchynu nepoznam ..ale zas ten servirovaci tanier to jooo..ten je krasny..to ryzovy porcelan?
Ta fotka je cela uzasna. Tak ja napriklad tie bambusove vyhonky nemozem ani nahodou..ja a azijska kuchyna si zrovna dako zvlast nesedime..hodne vela veci proste nemozem..ale ked uz daco mozem tak to potom tak, ze uplne :-D

PS: sadlo tiez robim, ono je sice poriadne nezdrave, ale zasa ked plmim kapustu tak za lyzicku do masa , alebo trosinku na urcite vybrane jedla je uuuplne fantasticke–dava vonu a fajnovu chut… .:-) zbieram do mrazaku a potom vyprazim..

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:24

danducho, tak kdyz mas takovy uzasny nuz, tak uz si dej zalezet !! I na tomhle jidle poznas, jak to bude jine, lepsi ! Koukam na foto na ty flaky :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:18

Wydro, z 15 kusů, ale byly to mackové kolem 1,8kg. Na sobotu ti připravím, škvařit budeš sama, je to hned a sádlo je krásně žluťoučké, to na fotce je tak v půlce škvaření. Ráno přidám fotku hotového sádla :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:16

Ano, čínská kuchyně je i moje láska, protože je v ní zastoupeno všechno, od rychlého smažení až po dlouhé několikahodinové vaření, využívá všechny druhy masa, ryb, zeleniny, bylin a s minimálním množství dochucovadel jsou chuťě i vůně pokaždé bohaté a různorodé.

Wydro, krájení právě není moje silná stránka, jen občas si dám záležet :-)

Babi, ideální na carpaccio :-P , i když já jsem ten ananas nemrazila, krájela jsem naostro japonským nožem na zeleninu :-) a je to unikát, krájím s ním už tři roky každý den a stále je jak břitva :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:14

Dando, btw, z kolika chcipaku mas to sadlo ? Dej radu, kam ma obycejny spotrebitel kureciho masa dojit pro takove kvantum ? :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 5.3.11 21:58

no a to krajeni masa si take pujcuji z cinske kuchyne, 8-o napriklad pro pripravu carpaccio :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 21:48

Tento způsob krájení masa se jemnuje PCHIEN , krájí se tak vepřové například i na „shuizhurou“ (švej žu žu) . Protože čínská jídla jsou moje specialita, tak nejen, že tohle je vynikající , ale doporučuji a přidávám radu. Maso se na plátečky tenké 2mm a 3×4 (5) cm krájí zmrzlé, jen lehce povolené ! A věnujte krájení čas, je to nedílná součást čínských jídel a s výsledným efektem je úzce spjatá . Fakt!

Dando, :potlesk: a :-P

Příspěvek upraven 05.03.11 v 22:04

babi
6360 příspěvků 5.3.11 20:44

dandi, mam rada cinske recepty se skrobovou mouckou a bilkem. Nekdy tohoto cinskeho triku pouzivam i v zapadnich kuchynich :-) Maso je pak krasne krupave…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 16:12

Zajímavé - když kliknu na podobné recepty, objeví se habanova vánoční kapří euthanazie :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz