Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tajemství čínské kuchyně - Jana Urbanová
Kuřecí sádlo nakrájíme na malé kostičky a ve woku vyškvaříme, škvarečky vyndáme. Bílek rozšleháme a smícháme s polovinou škrobové moučky. Maso nakrájíme na tenké plátky 3x4 cm, střenkou nože lehce naklepeme a v misce promícháme s kašičkou z bílku. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme na jednotlivé slupky, které pokrájíme na velikost masových plátků. Na tenké plátky pokrájíme i bambusové výhonky. V misce rozmícháme vývar, šaosingské víno, wej-su, zázvor, sůl a zbytek škrobové moučky. Ve woku rozpálíme kuřecí tuk a plátky masa na něm prudce osmažíme, hůlkami oddělujeme, aby se plátky neslepily. Maso vyjmeme, do zbylého tuku vložíme plátky cibule a bambusové výhonky, chvilku prohříváme, přidáme maso a zalijeme připraveným vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme do prudkého varu a jakmile omáčka trochu zhoustne odstavíme z ohně. Cibule a bambusové výhonky musí zůstat křupavé.
Recept je z kategorií: Minutky
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien
5068 příspěvků 10.3.11 15:32
Skoda ze majitel sa nesprava tak ustretovo a zodpovedne ako ich admin..ach jaj..:)
Deníčky alias blogy projdou úpravou, takhle nejsou použitelné, to víme. Mám je stále na paměti. Prosím o shovívavost, programátorovi sebrala teď téměř celý měsíc problémová stabilita serveru, jak jste si jistě z výpadků všimli.
Díky,
Tereza
Deníčky byly fajn, i to že se zobrazovala titulní stránka a hned jsme věděli, kdo co do deníčku vložil nového. Ale i když bylo slibováno, že se původní deníčky obnoví a zárověň budou funkční, už tomu nevěřím. Občas zalistuji z nostalgie
dandi, ja Ti take dekuji za uvedeni clanku z Nerova denicku…ani jsem nevedela ze tam je. Coz me privadi zpet k dalsimu stupni obziveni formy Labuznika a dalsimu jeho moznemu vylepseni. Rada jsem si cetla nektere clanky a informace. Takto zde neco jeste zustalo, ale je to schovano v ruznych deniccich. Co ty na to?
A co Ty Terezko 
Dando, krasny , poctenicko, ulozeny ! Tak koukej konecne krajet maso klouzavy stylem pchien, bud tak hodna !
V Nerově deníčku se o čínském krájení moc hezky čte - http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
Třetí fotka je vyškvařené kuřecí sádlo.
Wydřice, jeden jediný kousínek byl trošilinku větší a tvé bystré oko ho odhalilo
Vypečená šťáva je úžasná, ale
není to sádlo.
Jolano
, já zas můžu všechno, bambus
kupuju celé stvoly a je to dobrota 
Taky miluju ústřicovou, rybí, černý ocet,
tmavý sezamový olej …ani si nevzpomenu, co já nerada 

Sádlo přidávám jako ty - lžičku, nebo dvě lžíce vyškvařím a pak na něm osmažím maso, je to úplně jiná chuť, jiná než olej nebo máslo. Nebo lžičku do hotové polévky …, těch daleko nezdravějších věcí je a kolikrát to ani nevíme
Rýžový porcelán, mám několik kousků, ale toužím po čajovém servisu s průsvitkou, zatím jsem ale nenatrefila na dekor, který by mne oslovil, protože mám na očích ten babiččin, kdoví kde je mu konec?
Kamaradka z Plzence pece a vari ve velkem a obcas mi da sklenici vypecene stavy z kurat nebo kachny. To pak nevim, jestli do jidla nebo na chleba ! Mnaaaam !
5068 příspěvků 5.3.11 22:39
Dando, ja sice cinsku kuchynu nepoznam ..ale zas ten servirovaci tanier to jooo..ten je krasny..to ryzovy porcelan?
Ta fotka je cela uzasna. Tak ja napriklad tie bambusove vyhonky nemozem ani nahodou..ja a azijska kuchyna si zrovna dako zvlast nesedime..hodne vela veci proste nemozem..ale ked uz daco mozem tak to potom tak, ze uplne
PS: sadlo tiez robim, ono je sice poriadne nezdrave, ale zasa ked plmim kapustu tak za lyzicku do masa , alebo trosinku na urcite vybrane jedla je uuuplne fantasticke–dava vonu a fajnovu chut… .:-) zbieram do mrazaku a potom vyprazim..
danducho, tak kdyz mas takovy uzasny nuz, tak uz si dej zalezet !! I na tomhle jidle poznas, jak to bude jine, lepsi ! Koukam na foto na ty flaky
Wydro, z 15 kusů, ale byly to mackové kolem 1,8kg. Na sobotu ti připravím, škvařit budeš sama, je to hned a sádlo je krásně žluťoučké, to na fotce je tak v půlce škvaření. Ráno přidám fotku hotového sádla
Ano, čínská kuchyně je i moje láska, protože je v ní zastoupeno všechno, od rychlého smažení až po dlouhé několikahodinové vaření, využívá všechny druhy masa, ryb, zeleniny, bylin a s minimálním množství dochucovadel jsou chuťě i vůně pokaždé bohaté a různorodé.
Wydro, krájení právě není moje silná stránka, jen občas si dám záležet
Babi, ideální na carpaccio
, i když já jsem ten ananas nemrazila,
krájela jsem naostro japonským nožem na zeleninu
a je to unikát, krájím s ním už tři roky
každý den a stále je jak břitva 
Dando, btw, z kolika chcipaku mas to sadlo ? Dej radu, kam ma obycejny spotrebitel kureciho masa dojit pro takove kvantum ?
no a to krajeni masa si take pujcuji z cinske kuchyne,
napriklad pro pripravu carpaccio 
Tento způsob krájení masa se jemnuje PCHIEN , krájí se tak vepřové například i na „shuizhurou“ (švej žu žu) . Protože čínská jídla jsou moje specialita, tak nejen, že tohle je vynikající , ale doporučuji a přidávám radu. Maso se na plátečky tenké 2mm a 3×4 (5) cm krájí zmrzlé, jen lehce povolené ! A věnujte krájení čas, je to nedílná součást čínských jídel a s výsledným efektem je úzce spjatá . Fakt!
Dando,
a 
Příspěvek upraven 05.03.11 v 22:04
dandi, mam rada cinske recepty se skrobovou mouckou a bilkem. Nekdy tohoto cinskeho triku pouzivam i v zapadnich kuchynich
Maso je pak krasne krupave…
Zajímavé - když kliknu na podobné recepty, objeví se habanova vánoční kapří euthanazie