Recept Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

Úvod

Tajemství čínské kuchyně - Jana Urbanová

Postup

Kuřecí sádlo nakrájíme na malé kostičky a ve woku vyškvaříme, škvarečky vyndáme.

Bílek rozšleháme a smícháme s polovinou škrobové moučky.

Maso nakrájíme na tenké plátky 3×4 cm, střenkou nože lehce naklepeme a v misce promícháme s kašičkou z bílku.

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme na jednotlivé slupky, které pokrájíme na velikost masových plátků. Na tenké plátky pokrájíme i bambusové výhonky.

V misce rozmícháme vývar, šaosingské víno, wej-su, zázvor, sůl a zbytek škrobové moučky.

Ve woku rozpálíme kuřecí tuk a plátky masa na něm prudce osmažíme, hůlkami oddělujeme, aby se plátky neslepily. Maso vyjmeme, do zbylého tuku vložíme plátky cibule a bambusové výhonky, chvilku prohříváme, přidáme maso a zalijeme připraveným vývarem.

Důkladně promícháme, přivedeme do prudkého varu a jakmile omáčka trochu zhoustne odstavíme z ohně.

Cibule a bambusové výhonky musí zůstat křupavé.

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.03.11 vloženo
  • 7622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g vepřové pečeně
  • 100 g bambusových výhonků
  • 2 menší cibule
  • 1 bílek
  • 20 ml šaosingského vína
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • špetka soli
  • špetka wej-su
  • 2 lžíce kuřecího sádla
  • trochu kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kluzké vepřové plátky - Chua-liou žou-pchien

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 10.03.11 15:32

Skoda ze majitel sa nesprava tak ustretovo a zodpovedne ako ich admin..ach jaj..:)

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 10.03.11 13:47

Deníčky alias blogy projdou úpravou, takhle nejsou použitelné, to víme. Mám je stále na paměti. Prosím o shovívavost, programátorovi sebrala teď téměř celý měsíc problémová stabilita serveru, jak jste si jistě z výpadků všimli.

Díky,
Tereza

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.03.11 20:16

Deníčky byly fajn, i to že se zobrazovala titulní stránka a hned jsme věděli, kdo co do deníčku vložil nového. Ale i když bylo slibováno, že se původní deníčky obnoví a zárověň budou funkční, už tomu nevěřím. Občas zalistuji z nostalgie :-)

 
babi
6360 příspěvků 09.03.11 17:44

dandi, ja Ti take dekuji za uvedeni clanku z Nerova denicku…ani jsem nevedela ze tam je. Coz me privadi zpet k dalsimu stupni obziveni formy Labuznika a dalsimu jeho moznemu vylepseni. Rada jsem si cetla nektere clanky a informace. Takto zde neco jeste zustalo, ale je to schovano v ruznych deniccich. Co ty na to? 8-) A co Ty Terezko :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.03.11 09:50

Dando, krasny , poctenicko, ulozeny ! Tak koukej konecne krajet maso klouzavy stylem pchien, bud tak hodna ! :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.03.11 09:31

V Nerově deníčku se o čínském krájení moc hezky čte - http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.03.11 23:06

Třetí fotka je vyškvařené kuřecí sádlo.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 23:55

Wydřice, jeden jediný kousínek byl trošilinku větší a tvé bystré oko ho odhalilo :-) Vypečená šťáva je úžasná, ale není to sádlo.

Jolano :-), já zas můžu všechno, bambus kupuju celé stvoly a je to dobrota :-)
Sádlo přidávám jako ty - lžičku, nebo dvě lžíce vyškvařím a pak na něm osmažím maso, je to úplně jiná chuť, jiná než olej nebo máslo. Nebo lžičku do hotové polévky …, těch daleko nezdravějších věcí je a kolikrát to ani nevíme :-) Taky miluju ústřicovou, rybí, černý ocet, tmavý sezamový olej …ani si nevzpomenu, co já nerada :-)
Rýžový porcelán, mám několik kousků, ale toužím po čajovém servisu s průsvitkou, zatím jsem ale nenatrefila na dekor, který by mne oslovil, protože mám na očích ten babiččin, kdoví kde je mu konec? :-(

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 22:45

Kamaradka z Plzence pece a vari ve velkem a obcas mi da sklenici vypecene stavy z kurat nebo kachny. To pak nevim, jestli do jidla nebo na chleba ! Mnaaaam ! :lol:

 
jolana
5065 příspěvků 05.03.11 22:39

Dando, ja sice cinsku kuchynu nepoznam ..ale zas ten servirovaci tanier to jooo..ten je krasny..to ryzovy porcelan?
Ta fotka je cela uzasna. Tak ja napriklad tie bambusove vyhonky nemozem ani nahodou..ja a azijska kuchyna si zrovna dako zvlast nesedime..hodne vela veci proste nemozem..ale ked uz daco mozem tak to potom tak, ze uplne :-D

PS: sadlo tiez robim, ono je sice poriadne nezdrave, ale zasa ked plmim kapustu tak za lyzicku do masa , alebo trosinku na urcite vybrane jedla je uuuplne fantasticke–dava vonu a fajnovu chut… .:-) zbieram do mrazaku a potom vyprazim..

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 22:24

danducho, tak kdyz mas takovy uzasny nuz, tak uz si dej zalezet !! I na tomhle jidle poznas, jak to bude jine, lepsi ! Koukam na foto na ty flaky :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 22:18

Wydro, z 15 kusů, ale byly to mackové kolem 1,8kg. Na sobotu ti připravím, škvařit budeš sama, je to hned a sádlo je krásně žluťoučké, to na fotce je tak v půlce škvaření. Ráno přidám fotku hotového sádla :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 22:16

Ano, čínská kuchyně je i moje láska, protože je v ní zastoupeno všechno, od rychlého smažení až po dlouhé několikahodinové vaření, využívá všechny druhy masa, ryb, zeleniny, bylin a s minimálním množství dochucovadel jsou chuťě i vůně pokaždé bohaté a různorodé.

Wydro, krájení právě není moje silná stránka, jen občas si dám záležet :-)

Babi, ideální na carpaccio :-P , i když já jsem ten ananas nemrazila, krájela jsem naostro japonským nožem na zeleninu :-) a je to unikát, krájím s ním už tři roky každý den a stále je jak břitva :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 22:14

Dando, btw, z kolika chcipaku mas to sadlo ? Dej radu, kam ma obycejny spotrebitel kureciho masa dojit pro takove kvantum ? :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 21:58

no a to krajeni masa si take pujcuji z cinske kuchyne, 8-o napriklad pro pripravu carpaccio :-D

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 21:48

Tento způsob krájení masa se jemnuje PCHIEN , krájí se tak vepřové například i na „shuizhurou“ (švej žu žu) . Protože čínská jídla jsou moje specialita, tak nejen, že tohle je vynikající , ale doporučuji a přidávám radu. Maso se na plátečky tenké 2mm a 3×4 (5) cm krájí zmrzlé, jen lehce povolené ! A věnujte krájení čas, je to nedílná součást čínských jídel a s výsledným efektem je úzce spjatá . Fakt!

Dando, :potlesk: a :-P

Příspěvek upraven 05.03.11 v 22:04

 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 20:44

dandi, mam rada cinske recepty se skrobovou mouckou a bilkem. Nekdy tohoto cinskeho triku pouzivam i v zapadnich kuchynich :-) Maso je pak krasne krupave…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.11 16:12

Zajímavé - když kliknu na podobné recepty, objeví se habanova vánoční kapří euthanazie :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz