Recept Kim Chi
kosik Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nakrájíme zelí na hrubo (0,5 x 3cm). Zelí dáme do mísy, osolíme a promícháme. Necháme chvíli odležet aby zelí pustilo šťávu. Mezitím si nakrájíme česnek na jemné plátky a cibuli na slabá půlkolečka. Poté všechny ingredience včetně chili a rybí omáčky promícháme. Množství podle chuti, není kritické. Necháme ve sklenicích v teple 1-2 dny a poté již můžeme konzumovat. Uchováváme v lednici. Velmi chutné ale trochu zapáchající.
Recept je z kategorií: Saláty
- 16.09.02 vloženo
- 28382x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Ingredience
- 1 pekingské zelí
- 2 cibule
- 1 česnek
- drcené chili (mleté)
- rybí omáčka (ke koupi například v Tescu nebo v čínských (vietnamských) prodejnách)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kim Chi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kim Chi
5068 příspěvků 25.2.09 05:50
dakujem, k linku na recept– robievam ho dost casto
prave preto ze tam nie je rybia omacka…;-))
..zakopat sa u nas ani nic neda, my zjeme vsetko co sa nezakope samo alebo
nezuteka..o));-)
4812 příspěvků 25.2.09 05:05
Tady je jeden recept bez rybí omáčky . Je to taková rychlovka.
Poctivé Kim chi se dělá jak níže popisuje Lenkah. Hlavně nezapomenout zakopat tu hliněnou nádobu do země.
5068 příspěvků 25.2.09 00:04
Po prve dik za komenty;)..Lenko, mozes prosim napisat recept? Je vidno ze vies ako na to ostatnym sa zide. Bude si z coho vyberat…:) Nemas nahodou vyskusany Kim Chi bez tej rybej omacky ? ..;)
6 příspěvků 24.2.09 23:31
když jsme dělaly kimči u Korejců, dávaly do něj ještě: bílou ředkev na nudličky, kousíček hrušky Be na nudličky,zázvor, lžíci rýžové mouky pro zahuštění ale hlavně dvě hrsti malých krevetek (2mm). Odtud ta typická vůně kimči. Jinak to základní kimči se dělá z rozčtvrcených hlávek, prosolených a namočených přes noc ve vodě (vymáchat). Omáčka se patlá mezi jednotlivé listy. Vrchním listem se každá čtvrtka zavine, naskládají se do plastové krabice a uloží do kimči ledničky. (historicky do keramické nádoby na dvoře).
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Musím se připojit k Esmě, také jsem první lahev rybí omáčky věnoval kamarádovi, který ji přidal do návnady na lov kaprů. Jinak mi kamarád dovezl originál rybí omáčku z thajské vesnice (z letadla jej málem vynesli), tak na tu se opravdu nedalo ani podívat - to byl tedy originál ! Takže : zlatá ze supermarketu - bez ní to není ono!
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
zachvátila mě hrůza, protože jsem nemohla najít tento recept. Už jsem to napravila. Je v oblíbených.
Dělala jsem ho již mnohokrát. Jsem totiž Kim-chi závislák. I v korejské restauraci na mne domorodci závistivě pokukují jak to do mě pěkně padá.
Jen snad malou poznámku. To slovo „sojová“ bych u té rybí omáčky vynechala. Nemá to totiž se sojou nic společného.
Rybí omáčka (Fish sauce) je šťáva která se slije z malých rybiček které se nechají kvasit tři měsíce na slunci.
Doufám že jsem tím nikomu nezkazila chuť.
Jen tak pro zasmání: když jsem před mnoha lety sobě zakoupila první láhev rybí omáčky, tak jsem ji hned po otevření vylila do záchodu, neboť jsem si myslela že mi ti zmetci prodali něco zkaženého… a oni ano!!!!
Ten recept je ale opravdu výborný a hlavně jednoduchý. Díky za něj.