Recept Kalamáry plněné špenátem - Tautiennes farcie aux epinards

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jeden ze starých receptů ostrova krásy - Korsiky

Postup

Mušle-Očistěné zalejeme vínem, přidáme veškeré uvedené ingredience a dáme vařit. jakmile se otevřou cca 4-5 minut odtsraníme z ohně mušle výjmeme,vyloupeme ze schránek a uložíme na teplé místo. Vývar necháme dekantovat (usadit) a pak přes jemné plátno přeceďíme do kastrolu.

Očistěte kalamáry, oddělte chapadla, odstraňte křidýlka a kapsy (těla) vyčistěte a osušte.

Na 4 PL olivového oleje osmažte cibulku. Přidejte na drobno nasekaná chapadla, křídla a osmažte tak až směs začne zlátnout. Přidejte polovinu vývaru a polovinu mušlí, zredukujte varem na polovinu obsahu. Při odběru vývaru pracujte opatrně tak, aby se vám usazeniny usazené na dně nedostaly do jídla.

Vytřiďte špenát a odstraňte silné řapíky. vyperte, odkapejte, vysušte na na hrubo nasekejte. Osmažte ho na 3 PL olivového oleje, zredukujte tekutinu a přidejte hrst strouhaného bílého chleba, osolte, opepřete, přidejte 2 rozetřené stroužky česneku, směs chapadel,cibule a polovinu mušlí, přidejte našlehaná vejce a okamžik míchejte na ohni. Touto směsi naplňte jednotlivé kapsy kalamárů do 2/3 uzavřete je párátkem.

Na 2 PL olivového oleje přidejte mouku a udělejte světlou jišku. Zalejte Na jišku velmi opatrně za pomalého mícháni druhou polovinou vývaru, osolte, opepřte a mírně zahustěte. Narovnejte kalamáry do gatinovací mísy, zalejte omáčkou a dejte do trouby o teplotě 170° zapékat. Jídlo je hotové jakmile začne povrch zlátnout. Pro jistotu zkuste prstem zda maso pod prstem povolí. Jestli tomu tak je hned výjměte a servirujte. Podávejte vždy na předehřáté talíře.

Skleničku dobře chlazeného Azziprattu fiume seccu, nebo Tanella cuvée k uvedenému receptu vůbec není špatné!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.03.10 vloženo
  • 4399x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kalamáry (300gr/kus).
  • 2 cibule
  • 500 gr listového špenátu
  • 3 tucty slávek jedlých (36ks)
  • bíle víno z Korsiky Fiumicicoli stejnou službu udělá i dobré suché bílé víno.
  • 2 stroužku česneku
  • 2 vejce
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 PL mouky
  • starší bílý chléb
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • na mušle
  • 2 dl bíle víno z Korsiky Fiumicicoli (stejnou službu udělá i dobré suché bílé víno)
  • 2 cibule na proužky nakrájené
  • bobo,ý list
  • 2 snítky tymiánu
  • špetka soli
  • trochu čerstvě mletého pepře

Doporučená příloha

  • Ciabatta, baguetta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kalamáry plněné špenátem - Tautiennes farcie aux epinards

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz