Recept Kalamáry plněné špenátem - Tautiennes farcie aux epinards

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jeden ze starých receptů ostrova krásy - Korsiky

Postup

Mušle-Očistěné zalejeme vínem, přidáme veškeré uvedené ingredience a dáme vařit. jakmile se otevřou cca 4-5 minut odtsraníme z ohně mušle výjmeme,vyloupeme ze schránek a uložíme na teplé místo. Vývar necháme dekantovat (usadit) a pak přes jemné plátno přeceďíme do kastrolu.

Očistěte kalamáry, oddělte chapadla, odstraňte křidýlka a kapsy (těla) vyčistěte a osušte.

Na 4 PL olivového oleje osmažte cibulku. Přidejte na drobno nasekaná chapadla, křídla a osmažte tak až směs začne zlátnout. Přidejte polovinu vývaru a polovinu mušlí, zredukujte varem na polovinu obsahu. Při odběru vývaru pracujte opatrně tak, aby se vám usazeniny usazené na dně nedostaly do jídla.

Vytřiďte špenát a odstraňte silné řapíky. vyperte, odkapejte, vysušte na na hrubo nasekejte. Osmažte ho na 3 PL olivového oleje, zredukujte tekutinu a přidejte hrst strouhaného bílého chleba, osolte, opepřete, přidejte 2 rozetřené stroužky česneku, směs chapadel,cibule a polovinu mušlí, přidejte našlehaná vejce a okamžik míchejte na ohni. Touto směsi naplňte jednotlivé kapsy kalamárů do 2/3 uzavřete je párátkem.

Na 2 PL olivového oleje přidejte mouku a udělejte světlou jišku. Zalejte Na jišku velmi opatrně za pomalého mícháni druhou polovinou vývaru, osolte, opepřte a mírně zahustěte. Narovnejte kalamáry do gatinovací mísy, zalejte omáčkou a dejte do trouby o teplotě 170° zapékat. Jídlo je hotové jakmile začne povrch zlátnout. Pro jistotu zkuste prstem zda maso pod prstem povolí. Jestli tomu tak je hned výjměte a servirujte. Podávejte vždy na předehřáté talíře.

Skleničku dobře chlazeného Azziprattu fiume seccu, nebo Tanella cuvée k uvedenému receptu vůbec není špatné!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.03.10 vloženo
  • 4532x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kalamáry (300gr/kus).
  • 2 cibule
  • 500 gr listového špenátu
  • 3 tucty slávek jedlých (36ks)
  • bíle víno z Korsiky Fiumicicoli stejnou službu udělá i dobré suché bílé víno.
  • 2 stroužku česneku
  • 2 vejce
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 PL mouky
  • starší bílý chléb
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • na mušle
  • 2 dl bíle víno z Korsiky Fiumicicoli (stejnou službu udělá i dobré suché bílé víno)
  • 2 cibule na proužky nakrájené
  • bobo,ý list
  • 2 snítky tymiánu
  • špetka soli
  • trochu čerstvě mletého pepře

Doporučená příloha

  • Ciabatta, baguetta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kalamáry plněné špenátem - Tautiennes farcie aux epinards

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz