Recept Kachní prsa - Magret de canard

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kachní prsa - Magret de canard

Úvod

Recept mam jiz dlouha leta v pocitaci a ziskala jsem ho ve Francii. Mnohokrat jsem ho pripravila a protoze je velice dobry, zde je i pro Vas…

Postup

Rozehřát olej na malé těžké pánvi. Ostrým nožíkem, nebo novou žiletkou nakrájet jenom kůži křížem (šrafovat).

Dát do pánve kůži dolů a osmažit po 3-4 min. Otočit a smažit další 3 min.
Přendat prsa na talíř a udržovat v teple.

Slít tuk z pánve a přidat vývar, smetanu, hořčici a pepřové kuličky. Vařit po 2-3 min, až omáčka zhoustne. Osolit.

Nalít jakoukoliv šťávu z kachny do omáčky. Nakrájet prsa diagonálně a rozložit do vějíře na ohřáté talíře. Přelít omáčkou a ozdobit petrželkou.

PS: Zbytek kachny je vhodný na další recepty.

Recept je z kategorií: Kachna


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.02.11 vloženo
  • 33401x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 lžička oleje z hroznových semínek, nebo lehkého olivového oleje
  • 2 půlky kachních prsou
  • 60 ml kuřecího vývaru
  • 60 ml neušlehané šlehačky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce kuliček růžového pepře, naloženého v octě (slité), může být zelený (je ostřejší)
  • mořská sůl
  • čerstvá plocha petrželka na ozdobení

Doporučená příloha

  • Pařížské brambůrky a robustní červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 17.03.13 19:59

Tenhle recept je výborný, už ho budu dělat podruhé, dělám k tomu tyhle brambory http://www.labuznik.cz/…ry-v-troube/

Odkaz na uvaření

tuso 06.03.11 10:29

Výborné jídlo. Já kachní prsa můžu kdykoliv a tahle omáčka k nim je prostě pohádka. Udělal jsem i ty pařížské brambůrky, ale na kostičky, protože nemám vykrajovátko na meloun.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kachní prsa - Magret de canard

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Miina
43 příspěvků 29.01.13 10:54
Skvělé.

Udělala jsem, a bylo to výborné. Dík za recept, miluju francouzskou kuchyni.

 
smalldevil
3 příspěvky 14.05.11 21:32

Vážená babi,
právě jsme dojedli baštu dle tohoto receptu a musím se přiznat, že takovou mňamku z porcované kachny jsem ještě nikdy nejedl. Dělal jsem už mockrát celou kachnu na haldu různých způsobů, ale tohle byla prostě nepopsatelná záležitost. Tento Váš recept považuji za klenot mezi kachními recepty. Dávám 150% bodů, :palec: a smekám.
Pro příště si seženu pořádně kozatou francouzskou kachnu, aby toho byla pěkná flákota. Německá kterou jsem měl (akční cena v globusu), má přeci jen trochu sportovnější hrudník a musel bych asi pro nás použít kachny dvě. :lol: Ještě jednou smekám za tento recept.

 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 19:33

:palec: tuso, perfektne udelana kachni prsicka…nadherne maso! Krasny obrazek, za ktery Ti dekuji :-)

 
tuso
99 příspěvků 06.03.11 10:29

Výborné jídlo. Já kachní prsa můžu kdykoliv a tahle omáčka k nim je prostě pohádka. Udělal jsem i ty pařížské brambůrky, ale na kostičky, protože nemám vykrajovátko na meloun.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 19:39

Bon Appetit tuso :palec:

 
tuso
99 příspěvků 25.02.11 19:13

Pochybuju, že budu zklamán. Někdy příští týden to spáchám. Dám vědět.

 
babi
6360 příspěvků 25.02.11 17:21

tuso, mas naprosto vecnou a pravdivou pripominku. Vpodstate olej neni nutny a take jsem jej spis nedavala a smazila prsa nasucho. Avsak prisla jsem na to, ze chci-li prsa ihned vlozit na horkou panev bez jejiho vymasteni mi nekdy ta kuze na prsou zcernala. Olej pomuze v prvni chvili a potom, jak sam rikas, prsa se samy postaraji o podmasteni a nakonec se sadlo sleje k jinemu puziti. Diky za nahlednuti a pochutnejte si…doufam, ze nebudete zklamani.

 
tuso
99 příspěvků 24.02.11 11:33

To vypadá skvěle a vzhledem k tomu, že mám kachní prsa z Francouzského chovu, tak to zkusím. Chci se jen zeptat- ten olej je kvůli chuti? Protože jinak tam je zbytečný. Já vždycky peču prsa nasucho a v konečné fázi slívám velké množství tuku.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.02.11 18:47

Ano Babi, já tam tu vypečenost vidím, myslím na fotce. :lol: Žádné specielnosti se kupovat nebudou a basta. :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 21.02.11 17:56

Drobku, i kdyz dostanu koupit specielne krmenou kacenu, tedy kaceni prsa, baleni stoji podstatne vic nez normalni kacenka. Co se tyce vypecene kuzicky, tento recept ji ma take, chce to jenom poradnou panvicku :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 00:17

Děkuju babi za brabůrky, nojo Francouzi… A francouzskou kachnu? Kdeže by v Idahu byla k mání. Ale českou kuchyni my stejně rádi, hezky po klasicku, s kůžičkou propečenou. Snad se tvůj francouzský recept aspoň trochu povede. No a jestli ne, kdo to pozná? Já ne. :lol:

 
babi
6360 příspěvků 19.02.11 22:43

Drobku, pridala jsem recept na brambory
http://www.labuznik.com/…e-bramburky/?…
Mas zajiste pravdu, ze cela kacena je lacinejsi, nez porcovana a dalsi casti se mohou pripravit zvlast. Chces-li vsak pouzit prsou dle Francouzu, tak ti maji specielne pestovane kaceny pro prsa/magret a ta jsou podstatne masitejsi a vyssi nez z normalnich kacen.
Nechte si chutnat :-)

 
babi
6360 příspěvků 19.02.11 22:17

venezia, take mam rada klasiku, avsak nekdy je prijemne ochutnat neco z jineho koutu sveta. Doufam, ze se Ti podari jedno kachnatko usetrit pro sebe :-)
Potom si muzes ze stehen vyzkouset tento recept http://www.labuznik.com/…edu-pro-dva/
Dekuji Ti za nahlednuti a komentar 8-)

Příspěvek upraven 19.02.11 v 22:19

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.02.11 17:33

Skvostné, po klasicku peču stehna a kupoval jsem na to jen ty zadní půlky kachny u Číňanů. Takhle můžu koupit celou kachnu a levněji, a udělat ji nadvakrát. Nojo, jsme na to jen dva :lol:
Děkuju Babi, už se to tiskne.
Ale malý dotaz: co jsou pařížské brambůrky? Pommes frittes, po americku french fries, nebo radši po česku restované brambory?

Příspěvek upraven 19.02.11 v 17:36

 
venezia
41 příspěvků 19.02.11 14:34

Tak to by mně chutnalo moc, ale manžel baští kachnu jen jako klasiku. Budu doufat, že se vylíhne tolik kachňat, že si jednu uliji na tento recept :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz